2024. május 10. - Ármin, Pálma

Perelne a Guns N’ Roses?

2008 tavaszán elindult a rocktörténelem első „üdítőoperája” a Guns N’ Roses várva-várt albumának kapcsán. Történt ugyanis, hogy a Dr. Pepper egy-egy doboz ingyen cukros löttyöt ajánlott fel minden amerikainak, ha a legendás csapatnak még
2008. november 27. csütörtök 19:07 - paulson
A Guns N’ Roses jogi lépéssekkel fenyegeti a Dr. Peppert az üdítőügylet kapcsán. Mikor november 23-án valóban megjelent a csapat Chinese Democracy című albuma, a könnyelmű ígéretet tevő „Borsdokinak” is meg kellett tennie a kellő lépéseket.

Az ígéret szép szó, ha önreklámmal tartják be nem jó?

Tulajdonképpen szerencsés a Dr. Pepper, hogy nem az album címében is jelenlévő ország összes polgárát kívánja megjutalmazni ingyen üdítővel, azonban az USA esetében sem annyira könnyű a helyzet. Megoldásként az találták ki, hogy weblapjukon lehetett kuponért jelentkezni, amit majd beválthatnak.

Hogy mi baja mindezzel a Guns N’ Rosesnak? Gondoljunk bele, a szellemes fricska végülis mindkét fél számára plusz reklámot jelent, mindenhol lecsaptak a cseppet sem hétköznapi sztorira. A zenekar jogi képviselőjének több gondja is van: elsősorban, hogy ezzel az akcióval ártottak a Guns N’ Roses hírnevének (tegyük hozzá, az album kapcsán sokan gondolták úgy, hogy hamarabb lesz Kínában demokrácia, minthogy a róla elnevezett korong megjelenne). Másrészt, hogy becsapták a híveiket és tönkretették a lemezbemutató amúgy örömtelinek ígérkező napját (ez már jogosabb felvetés). Ráadásul a vád szerint az üdítőgyár a kampánya által okozott kárt még fokozta azzal, hogy a website összeomlott, így nem tudta kezelni a rajongók (és az üdítőkedvelők) regisztrációs szándékát.

Vihar egy pohár (doboz) üdítőben?

Hogy valóban rosszat tett-e a vicces történet a Guns N’ Rosesnak és a Dr. Peppernek, azt döntsétek el ti. Azt mindenesetre biztos, hogy ha valamelyik magyar nagy múltú zenekar és/vagy üdítőgyár marketinges emberei lennénk, minden bizonnyal lecsapnánk az ötletre. Cinikusan nézve a bocsánatkérésre való felszólítás a Guns N’ Roses részéről csak egy újabb felvonás lehet a számukra amúgy is óriási publicitást hozó, szappanoperákba illő történetben.







Üdv a showbiznisz dzsungelében

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását