2024. május 18. - Erik, Alexandra

Vagy munkás vagy hajléktalan lehetett az omlás áldozata

Feltehetően egy hajléktalan vagy egy munkás halt meg, amikor eddig tisztázatlan okból leomlott a ferencvárosi Üllői úton egy bontás alatt álló épület homlokzata - közölte Temesi Sándor, az önkormányzat sajtóreferense az MTI megkeresésére hétfőn.
2008. december 1. hétfő 14:18 - Hírextra
Az MTI úgy tudja, a szombaton történteknek volt egy szemtanúja is, aki látta, hogy az omlással egy időben szaladt ki az 50 év körüli férfi a házból a járda felé, ám szerencsétlenségére az épület éppen abba az irányba omlott, és teljesen maga alá temette.

Temesi Sándor azt közölte, a korábbi hírekkel szemben a járda már az omlás idején is le volt zárva, így a férfi a bekerített bontási területen belül lelte halálát, nem pedig utcai járókelőként. Az épület már az omlás előtt is "megmozdult", a munkások ezért hagyták el a területet - tette hozzá.

Elmondta, az eddigi adatok szerint az omlásért az épület "feltáratlan műszaki állapota" a felelős. Ez azt jelenti, hogy korábban olyan szerkezeti átalakítást végeztek az épületen, amitől megváltozott a statikája, ezzel pedig a bontás során nem számoltak.

A sajtóreferense emlékeztetett arra, hogy az épület szeptemberig a Bolyai János Katonai Műszaki Főiskolának adott otthont, a honvédség ekkor hagyta el az ingatlant, ezt követően kapta meg a ferencvárosi önkormányzat.

A kerület röviddel ezután két lépcsőben értékesítette az ingatlant, így a bontásra már az új cég adott megbízást egy beruházónak. A tulajdonos tervei szerint a területen lakóépületek és irodaházak állnának a jövőben, ehhez azonban még módosítani kell a szabályozási tervet. A mostani szabályozás szerint ugyanis csak laktanya állhatna a Könyves Kálmán körúthoz közeli Üllői úti területen.

A BRFK sajtóosztályán az MTI érdeklődésére azt közölték: közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálják a haláleset okát. Elmondták azt is, hogy az 50 év körüli áldozatot továbbra sem sikerült még azonosítani.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását