2024. május 11. - Ferenc

Tornaterem lesz a moziból

Felújítják és átalakítják az évek óta üresen álló mozit Keszthelyen; a többfunkciós épületben a megyei művelődési és ifjúsági programokon kívül a Vajda János Gimnázium diákjainak biztosítanak majd tornatermi lehetőségeket - közölte a Zala Megyei Közgyűlés
2008. december 4. csütörtök 11:40 - Hírextra
Manninger Jenő (Fidesz) elmondta, hogy a keszthelyi gimnáziumban nincs megfelelő testnevelési lehetőség, csak kicsi tornaszobák állnak rendelkezésre. A megyei önkormányzat - az oktatási intézmény fenntartója - az iskola által korszerűsítésre, valamint földalatti tornaterem kialakítására benyújtott, félmilliárd forintos pályázatot elutasította, további pályázatokra pedig nincs esély.

A gimnáziumban emelkedik a testnevelésórák száma, ezért a megyei közgyűlés úgy döntött, hogy a használaton kívüli, volt moziépületet újíttatja fel, ahol testnevelési lehetőséget biztosít a gimnazistáknak - tette hozzá.

A közgyűlési elnök kitért arra: a tervek szerint többfunkciós épületet alakítanak ki, ahol a testnevelésórákon kívül ifjúsági, kulturális összejöveteleket tartanak, civil szervetek rendezvényeinek adnak helyet. Az épület adottságai nem felelnek meg ugyan a szabványos tornateremhez szükséges feltételeknek, de ez a lehetőség a jelenlegi viszonyokhoz képest jelentős előrelépést jelent. A testnevelők szerint a 20X10 méteres teremben akár röplabdapályát is ki lehet alakítani.

A leromlott állapotban lévő, műemléki épület felújítási költségeit a megyei önkormányzat finanszírozza, ezért a Vajda János Gimnázium diákjai 15 évig ingyen használhatják a termet - mondta Manninger Jenő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását