2024. május 19. - Ivó, Milán

25 milliárd forintot kaphat a régió

A Nemzeti Fejlesztési Terv több mint 25 milliárd forintot szán a leghátrányosabb helyzetben lévő három régió, az észak-magyarországi, az észak-alföldi és a dél-dunántúli egészségügyi ellátásának felzárkóztatására - hangzott el az Egészségkaraván című rend
2008. december 6. szombat 19:48 - Hírextra
A három régió egészségügyi fejlesztésére fordítandó több mint 25 milliárd forint a teljes HEFOP keret 7,31 százaléka, a pénzből a leginkább rászoruló Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Dunántúl megyéi egészségügyi ellátásának felzárkóztatása kezdődött meg - közölte az MTI-vel Pálinkás-Nemes Katalin a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kommunikációs vezetője.

Miskolcon térségi diagnosztikai- és szűrőközpontot alakítottak ki, a városi kórház épületének rekonstrukciója, a gép- és műszerpark fejlesztése mellett tüdőszűrő állomásokat hoztak létre, kompatibilis rendszer épült ki a szűrőcentrum, a tüdőszűrő állomások és a mobil szűrőegységek között.

A mobil szűrőegységek segítségével lehetővé vált a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei települések lakosainak mobil tüdőszűrése, méhnyakrák, szív- és érrendszeri betegségek rizikófaktorainak szűrése is.

A Miskolcon szombaton megjelent egészségkamionban egy mobil szűrő- és vizsgálóközpontot rendeztek be, a kamion szakszemélyzete a helyszínen egészségfelmérést végzett, ingyenesen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását