2024. május 20. - Bernát, Felícia

Magyarok, romák békében egymás mellett?

A magyar és a roma közösségek békés egymás mellett élésének kérdéseiről rendez januárban tanácskozását a kiskunlacházai önkormányzat, az eseményre országos önkormányzati szövetségeket, roma szervezetek képviselőit és a rendőrség szekértőit hívják majd meg
2008. december 11. csütörtök 13:45 - Hírextra
Répás József - független - elmondta, hogy a múlt hónapban a faluban meggyilkolt 14 éves kislány tragédiája, az azt követő, az erőszak ellen szervezett demonstráció ráirányította a figyelmet a közbiztonság megromlására.

Azóta több önkormányzattól is érkeztek megkeresések, hogy csatlakoznak a tüntetésen elhangzott követelésekhez, amely egyebek mellett nagyobb rendőri jelenlétet, a polgárőrség intézkedési jogaink kiterjesztését és az erőszakos bűncselekményekkel kapcsolatos törvények szigorítását követelik. A konferencia célja, hogy a civil szervezetek megoldást keressenek a bűnözés visszaszorítására és erről javaslatokat fogalmazzanak majd meg a politikai döntéshozóknak.
.
A polgármester ismertetése szerint a 9 ezres lélekszámú községben a november 23-i tragédia óta feszültség, félelem tapasztalható. A felborzolt kedélyek megnyugtatására, a közbiztonság erősítésére a polgárőrség a rendőrséggel és a biztonsági szolgálatok embereivel megerősített járőrözést szervez és megkezdődött egy térfigyelő rendszer kiépítésének előkészítése. Emellett azonban szükség lenne egy önálló rendőrőrs felállítása, a környék 14 településén ugyanis hiányzik az állandó rendőri jelenlét. A kérdésről egyébként már tárgyaltak az országos rendőrkapitánnyal.

A gyilkosság ügyében a rendőrség továbbra is nagy erőkkel nyomoz, és reményt ad a sikeres munkára, hogy az elmúlt években a rendőrök Pest megyében valamennyi emberölés gyanúsítottját kézre kerítették - hívta fel rá a figyelmet Répás József.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását