2024. május 17. - Paszkál

Fidesz: szerződést szegett a HospInvest

A Fidesz kezdeményezi, hogy azonnal bontsák fel a HospInvest Zrt.-nek az egri Markhot Ferenc Kórház működtetésére kötött szerződését, mert a cég annak több pontját is megszegte - mondta Herman István, a Heves megyei közgyűlés Fidesz-frakciójának elnöke sz
2008. december 17. szerda 15:40 - Hírextra
A politikus szerint az ügyben a hatóság félrevezetésével lehet számolni és a cég a lakossággal szembeni ellátási kötelezettségét sem teljesítette.

Mint elhangzott, ez alapján felvetődik az azonnali szerződésbontás lehetősége, amit a Fidesz-frakció kezdeményezni fog. Herman István hozzátette: azt várják a szocialistáktól, hogy ők is kezdeményezzék ugyanezt. Megjegyezte, hogy a súlyponti kórház kardiológiai osztály nélkül maradt, negyven ággyal csökkent az ágyszám és a gyógyító tevékenység kardiológiai osztály nélkül gyakorlatilag elképzelhetetlen. Hozzátette: ebben az ügyben a polgári frakció kezdeményezte a megyei közgyűlés összehívását.

A sajtótájékoztatón részt vett Pesti Imre fideszes országgyűlési képviselő, aki emlékeztetett arra, hogy az ÁNTSZ Közép-Dunántúli Regionális Intézete novemberben vizsgálatot folytatott az egri Markhot Ferenc Kórházban. A december 12-én publikált összefoglaló szerint az ortopédiai és a fekvőbeteg szolgálatban jelentős hiányosságokat találtak, a kórházat kötelezték a létszámgondok megszüntetésére.

Mint elhangzott, egy másik határozatban az infektológiai és a járóbeteg szolgálat esetében ugyanúgy kötelezték a HospInvest Zrt.-t a minimumfeltételek helyreállítására.

Pesti Imre kitért arra, hogy az ÁNTSZ felfüggesztette a kórházban a kardiológiai fekvőbeteg ellátást; a hiányosságokat a határozat szerint jövő év március 31-ig kell pótolni. Az indoklásból idézve a képviselő azt olvasta fel, hogy az életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet miatt a határozatot azonnali hatállyal végrehajthatónak nyilvánították.

A fideszes képviselő elmondása szerint a kórház dolgozói korábban több alkalommal jelezték, hogy nincsenek meg a személyi feltételek, de ezek a figyelmeztetések leperegtek az illetékes minisztériumról és a miniszterről.

Arra a felvetésre, hogy az akut kardiológiai eseteket eddig is Miskolcon látták el, Herman István azt mondta, szívkatéterezést valóban nem végeztek a kórházban, de minden más feladatot elláttak.
Pesti Imre hozzátette, hogy a kardiológiai osztály feltétele a kardiológus szakorvos és úgynevezett koronária őrző, és miután az egri kórházban nincs kardiológus szakorvos, ezért megfelelő koronária őrző sem lehet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását