2024. május 20. - Bernát, Felícia

Ópusztaszer közös ügyünk

Közös érdek az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark megmentése, s ezért tenni is kell - mondta Kozma József, a Csongrád Megyei Közgyűlés MSZP-SZDSZ frakciójának vezetője pénteki sajtótájékoztatóján Szegeden.
2008. december 19. péntek 15:26 - Hírextra
A politikus kifejtette: 2006 végéig a park gazdaságilag, "morálisan" és a látogatottságot tekintve is rendben működött. Azt követően azonban olyan romló tendencia indult el, amelyet - úgy tűnik - nem lehet megállítani.

Kozma József azt mondta, hogy Magyar Anna (Fidesz) közgyűlési elnök vezetési válságot is előidézett, amikor a héten le akarta váltani Horváth Gábort, a park - általa korábban pályázat nélkül kinevezett - vezetőjét.

A szocialista politikus kiemelte, hogy a közgyűlés csütörtöki zárt ülése nem állt az igazgató leváltása mellé, mert korainak tartották a lépést. Ha a közgyűlés januárban úgy dönt, hogy új vezető kell, akkor lehet elbocsátani a régit, de nincs szükség puccsszerű lépésekre - tette hozzá.

Kozma József szerint a közös kincset jelentő parkot "fogyaszthatóvá kell tenni". A legfontosabb egy hosszú távú program kidolgozása és a vezetés stabilizálása.

A két politikai oldal egyetért abban: nem szabad hagyni, hogy csődbe jusson az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Kht. El kell kezdeni a munkát a megszerzett hazai és uniós források segítségével, majd biztosítani kell ehhez a személyi feltételeket és az érdemi tartalmi hátteret - mondta a frakcióvezető.

A megyei közgyűlés 52 millió forint tagi kölcsönt szavazott meg a parkot üzemeltető cégnek. Kozma József szerint azonban a megyei vezetésnek egyelőre nincs ötlete a létesítmény megmentésére, s azt sem tudják, mire költi majd az intézmény a rendelkezésére bocsátott összeget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását