2024. május 17. - Paszkál

Jótékonykodó politikusok

Ez évi 13 havi tiszteletdíját - közel félmillió forintot - civil szervezeteknek adományozta Varga Béla (Fidesz), a Nógrád megyei Szécsény önkormányzati képviselője; korábban Surján László európai parlamenti képviselő, volt népjóléti miniszter is jótékony
2008. december 22. hétfő 15:07 - Hírextra
Varga Béla, aki egyben a Nógrád megye közgyűlés alelnöke, harmadik ciklusát tölti képviselőként szülővárosában, Szécsényben, és már 1998 óta ajánlja fel tiszteletdíját különböző szervezeteknek. Az idei tíz támogatott között van az Óvodásokért Alapítvány, a Ferences Katolikus Plébánia, az Iglice Néptánc Együttes és a városi labdarúgó szakosztály.

A képviselő az MTI-nek hétfőn elmondta: mivel ő maga szerény anyagi lehetőségekkel indult, és a szülein kívül másoktól is kapott segítséget, mára elérte, hogy ő az, aki segíthet, és rosszul érezné magát, ha ezt nem tenné meg.

Tíz évvel ezelőtt még úttörő volt felajánlásaival, azóta frakciótársai, valamint független és szocialista képviselőtársai között is követőkre talált, akik sajátjuk elé helyezték a közösségi célokat - mondta.
Surján László a nógrádsipeki keresztény általános iskolának és óvodának adományozta a Nógrád megyei díszpolgári címe mellé kapott 160 ezer forintos pénzjutalmát; a felajánlásból egyebek közt logopédiai segédeszközöket vásárol az intézmény.

A jelenleg az Európai Néppártban politizáló Surján Lászlót 1998-ban, Nógrád megye 3. számú választókörzetében (Szécsény) választották először országgyűlési képviselővé. Mivel 2004. nyarán bejutott az Európai Parlamentbe, a második ciklusát nem töltötte ki. A politikust ez évben Nógrád Megye Önkormányzata a Nógrád megye díszpolgára címmel tüntette ki

A nógrádsipeki iskola és óvoda igazgatója, Szita Zoltánné az MTI-nek elmondta: az intézménynek pályázati forrásból - az egyházmegye és a települési önkormányzat segítségével - ebben a tanévben sikerült egy fejlesztőszobát kialakítania. A helyiség berendezésre és a szükséges eszközök megvásárlására azonban már csak kevés pénzük maradt, ezért nagy segítséget jelent az adomány. Az intézménybe 70 iskolás és 24 óvodás jár.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását