2024. május 18. - Erik, Alexandra

Rekordszámú pályázat

Rekordszámú nevezés érkezett a Magyar Sajtófotó Pályázatra: 693 szerző összesen 11 ezer 783 tavaly készült felvételét küldte be a január 5-i határidőig a 27. alkalommal kiírt versenyre - közölte László Ágnes kommunikációs vezető szerdán az MTI-vel.
2009. január 7. szerda 17:33 - Hírextra
Mint felidézte, először a 2005-ös évben készült fotók számára meghirdetett pályázaton ugrott a képszám 7 ezer fölé, a következő évben már 360 szerző 10 024 képpel, tavaly pedig már 413 szerző 9223 (2007-ben készült) képpel vett részt.

A most zárult pályázatra 13 kategóriában, 2008. január 1. és december 31. között készült képeket lehetett beküldeni. A Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia kategóriában azonban több éven keresztül készült sorozattal is indulhattak a fotósok. A pályázók személyenként 4 egyedi képet, illetve 4 - maximum 10 fotót tartalmazó - sorozatot adhattak be kategóriánként.

A legtöbb felvétel az Emberábrázolás-portré (egyedi), a Természet és tudomány (egyedi), a Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (egyedi), a Művészet (egyedi) és a Bulvár, humor, zsáner kategóriában érkezett - írta László Ágnes, érdekességként említve, hogy a tavalyi évhez képest megduplázódott, 124-ről 261-re nőtt a Társadalomábrázolás, dokumentarista kategóriában beadott sorozatok száma.

Tájékoztatása szerint a sajtófotó pályázatra beérkezett alkotásokat január 16. és 18. között bírálják el a Mai Manó Házban. Az öt tagú zsűri elnöke Szigeti Tamás, a Figyelő képszerkesztője, tagjai: Kincses Károly fotótörténész, Koncz Zsuzsa szabadfoglalkozású fotóriporter, a Színház című folyóirat képszerkesztője, Pintér Márta, a BEST képszerkesztője és Simon Márk, a 168 Óra fotórovatának vezetője. A nyilvános zsűrizést az érdeklődők a www.fotoklikk.hu internetes portálon is figyelemmel kísérhetik.

A sajtófotó pályázat eredményhirdetését január 29-én tartják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását