2024. május 16. - Mózes, Botond

Gyurcsány elismerte saját csődjét

A Gyurcsány Ferenc által január 29-ére összehívott rendkívüli parlamenti ülésnap a kormányzati politika és a tehetetlen miniszterelnök csődjének a beismerése - közölte Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatóján pénteken Budapesten.
2009. január 16. péntek 11:35 - Hírextra
A politikus elmondta: pártja részt vesz az ülésnapon, amelynek napirendjéről még nem tudni semmit, de a szocialista nyilatkozatokból egyértelművé vált, hogy a kormányoldal parlamenti vitanapot tart majd.

Navracsics Tibor szerint a parlamenti ülésnap összehívásával az is egyértelművé vált, hogy a következő két hétben a gazdasági válság kezelése érdekében semmit nem tesz a kormány, ahogy nem tett semmit az elmúlt három hónapban sem.

A miniszterelnök azt mondta, azért kell radikális lépéseket tenni, mert váratlanul szembesült a pénzügyi-gazdasági válság új dimenzióival - idézte a Fidesz frakcióvezetője. Hozzátette: a kormány semmit nem tett eddig azért, hogy elhárítsa a válságot, ezért egy legyengített, rossz gazdaságpolitikával és tehetetlen kormánnyal rendelkező ország kénytelen szembenézni a válsággal.

Navracsics Tibor közölte: semmiféle új információ nem került napvilágra a válsággal kapcsolatban.

Az adatok 2002 óta rendelkezésre állnak; Gyurcsány Ferenc 2004-gyel kezdődő miniszterelnöksége óta a magyar gazdaság recesszióba fordult: ősszel is lehetett tudni, hogy nem egy, hanem három százalékkal fog csökkenni a GDP 2009-ben - sorolta a frakcióvezető. Kiemelte: a gazdaság háromszázalékos várható visszaesését valószínűsítette az a Nemzetközi Valutaalap is, amelytől Gyurcsány Ferencék a hitelt felvették.

"Egyvalami történt, Gyurcsány Ferencék megpróbálták áthazudni a három hónapos időszakot is, a valóságosnál kisebbnek feltüntetni a bajt vagy azért, hogy kellemetlenségektől kíméljék meg magukat, vagy egész egyszerűen azért, mert alkalmatlanok a kormányzásra, és nem ismerték fel a válság valódi mélységét" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

A kormány képtelen a válság kezelésére, annak elhárítására nem tesz valódi lépéseket, csak beszél, testületeket, fórumokat hoz létre - jelentette ki Navracsics Tibor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását