2024. június 2. - Kármen, Anita

Csökken a távfűtés ára?

Februárban egy 52 négyzetméteres távfűtéses lakás fűtési és melegvízköltsége várhatóan 44 ezer forint lesz, 46 százalékkal nagyobb a tavaly januárihoz képest - nyilatkozta a városháza kommunikációs igazgatója az MTI-nek kedden.
2009. január 20. kedd 12:26 - Hírextra
Nyáry Krisztián elmondta, hogy a Főpolgármesteri Kabinet által kedden tárgyalt előterjesztés szerint számítani lehet arra, hogy a fogyasztók egy része nem tudja majd határidőre kiegyenlíteni számláját. Ezért a Főtáv Zrt. megteremti annak a lehetőségét, hogy fogyasztói a januári számlájukat részletekben, kamatmentesen törlesszék. A részletfizetést választók március 10-ig fizethetik ki a számla értékének 60 százalékát, a fennmaradó részt pedig havonta három egyenlő részben törleszthetik áprilistól. A részletfizetési igényt a Főtáv ügyfélszolgálatán lehet jelezni, a cég telefonos és területi ügyfélszolgálatain többen dolgoznak majd a következő hetekben.

A kabinet ugyanakkor elfogadásra javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy februártól az alapdíj 5 százalékkal, a hődíj pedig 3,5 százalékkal csökkenjen. Egyidejűleg megszüntetik a mintegy 2,5 százalékos, úgynevezett területi energetikai árengedményt. Az igazgató közölte, hogy az éves szintű költségcsökkentés összesen 8,5 százalékos lehet Budapesten. Ez egy évben 23 ezer forintos megtakarítást jelent egy átlagos távfűtött lakásban. A jelenlegi átlagos 270 ezer forint éves bruttó távhődíj 246 ezer forintra csökkenhet.

A csökkenést részben a Főtávon belüli megtakarítások, másrészt a Budapesti Erőmű Zrt.-vel folytatott eredményes tárgyalások teszik lehetővé. Ez utóbbi alapján a fogyasztás után a számlákon külön tételként szerepel majd egy újfajta hődíj-árengedmény, ami csökkenti a lakossági költségeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását