2024. május 19. - Ivó, Milán

Nem tárgyalnak a 4-es metróról

Leszavazta az MSZP-SZDSZ koalíciós többség a Fővárosi Közgyűlés csütörtök délutáni ülésén Csomós Miklós (Fidesz) azon indítványát, hogy a 4-es metró építésének elmúlt negyedévi helyzetéről készült tájékoztatóról napirendi vitát folytassanak.
2009. január 29. csütörtök 17:33 - Hírextra
A közgyűlés egyórás késéssel kezdte meg munkáját, mivel megvárták, míg a parlamenti képviselői mandátummal is rendelkezők megérkeznek az ülésre.

Németh Szilárd (Fidesz) felvetésére, mivel nem kapták meg a képviselők a csepeli központi szennyvíztisztító építésének helyzetéről készült anyag mellékleteit, februárra halasztották a téma tárgyalását.

Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes azon javaslatáról, hogy helyszíni kiosztás alapján döntsenek a fővárosi szmogriadó-rendelet módosításáról, a nap során később határoznak. A főpolgármester-helyettes azzal indokolta a helyszíni előterjesztést, hogy a kormány csütörtökön módosított a szmogriadó szabályozásán. Devánszkiné Molnár Katalin (MSZP), a jogi bizottság elnöke előbb bizottsági vélemény kialakítását szorgalmazta ez ügyben, majd egyetértett azzal, hogy a témát most tárgyalják.

Demszky Gábor főpolgármester úgy vélte, ha a következő, február végi közgyűlésig halasztják a fővárosi rendelet módosítását, egy szmogriadó esetén ismét nehéz helyzetbe kerülhetnek a végrehajtás során.

A közgyűlésen mind a 34 MSZP-SZDSZ-képviselő részt vett, így John Emese (SZDSZ) frakcióvezető is, aki alig két hete kisfiút szült. A napirendet a koalícióval együtt az MDF jelenlévő tagja is megkapta. A pót- és a helyszíni témák felvétele miatt módosult napirendi sorrend elkészítéséig Ughy Attila (Fidesz) indítványára szünetet tartottak.

Hutiray Gyula (Fidesz) II. kerületi küldöttként sérelmezte, hogy a kerületi küldöttek nem kapták meg a Budapest Szíve Kht. létrehozásával összefüggő előterjesztést, szerinte EU-forrásból megvalósuló beruházásnál elfogadhatatlan ez az eljárás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását