2024. május 20. - Bernát, Felícia

Terjed az influenza

Jelentősen nőtt az influenzaszerű megbetegedésekkel orvoshoz fordulók száma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte Balogh Irén regionális tiszti főorvos szerdán az MTI-vel.
2009. február 4. szerda 15:08 - Hírextra
A figyelőszolgálatba bevont háziorvosok jelentése szerint a legutóbbi hét során 78,5 százalékkal emelkedett az ellátást kérők száma, ami azt jelenti, hogy százezer lakosra 420 beteg jut a Nyírségben - mondta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Észak-alföldi Regionális Intézete megyei kirendeltségének főorvosa.

Kiemelte: különösen erős az influenza aktivitása Nyíregyháza, Ibrány és Nagyhalász, Nagykálló, valamint Tiszavasvári környékén. A megbetegedések gyakorisága a négy körzetben a megyei átlagnak csaknem a kétszerese, a regionális átlagnak pedig - a régióhoz Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tartozik - a háromszorosa.

Szabolcsban a legtöbb beteg a 15-24 éves korosztály tagjai közül jelentkezett az háziorvosoknál; a fiatalok a betegek majdnem egyharmadát teszik ki. Magas az influenzaszerű megbetegedések száma a 25-60 év közöttieknél is.

A regionális tiszti főorvos kitért még arra, hogy a felső légúti mintákból az influenza H3 altípusát, a jelenlegi járvány domináns kórokozóját mutatták ki eddig.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását