2024. május 18. - Erik, Alexandra

Dávid Ibolya el van keveredve?

Törvényszerű volt az elmúlt időszakban az MDF, a Reformszövetség és Bokros Lajos egymásra találása - jelentette ki Dávid Ibolya, az MDF elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
2009. február 25. szerda 15:37 - HírExtra
Az MDF elnöksége kedden döntött arról, hogy Bokros Lajos volt pénzügyminisztert kérik fel, legyen az európai parlamenti (EP) választásokon a párt listavezetője. A döntés okaként az MDF elnöke azt mondta: válságkezelésre szorul Magyarország és az Európai Unió is, a válságkezelésben pedig vitathatatlan tapasztalata van Bokros Lajosnak. Hozzátette: megtiszteltetés lenne az MDF számára, ha Bokros Lajos személyes szerepet vállalna a normális Magyarország megteremtésében.

Törvényszerű volt az MDF, a Reformszövetség és Bokros Lajos egymásra találása, hiszen ők azok a gondolkodók, akik elkötelezettek abban, hogy programokkal, gyors intézkedéssel, válságkezeléssel lehet ma leginkább szolgálni Magyarországot - jelentette ki Dávid Ibolya.

Bokros Lajos jelenleg Ukrajnában van, valószínű, hogy a hét végén hazaérkezik, tájékozódik, találkozik velem, és azután majd nyilatkozik - közölte. Hangsúlyozta azt is: az elnökség nagy többséggel döntött Bokros Lajos jelölése mellett.

Arra a kérdésre, hogy a konzervatív politikával hogyan egyeztethető össze a szocialista Horn-kormány pénzügyminiszterének jelölése, Dávid Ibolya azt felelte: "az MDF számára az a fontos, hogy olyan megoldásokat találjunk, ami az ország számára előnyökkel jár".
Dávid Ibolya közölte: Bokros Lajos nem volt MSZP-tag minisztersége ideje alatt sem, és most sem az. Egy kormányban azt vállalta, hogy egy nehéz időszakban a gazdaságélénkítéshez szükséges feltételeket megtalálja - tette hozzá. Kiemelte:
szükség van a volt pénzügyminiszter nemzetközi kapcsolataira, tapasztalatára.

Arra a felvetésre, hogy Katona Kálmán a Magyar Rádió Krónika című szerdai műsorában nemtetszését fejezte ki a jelöléssel kapcsolatban, úgy fogalmazott: biztos, hogy lesznek személyek, akik ellentmondásosan nyilatkoznak ebben a helyzetben, de ez a hír nem úgy és nem akkor került ki a nyilvánosság elé, ahogy ezt tervezték. Hozzátette azt is: Katona Kálmán nem tagja az elnökségnek, vele nem beszélt a jelölésről.

Az MDF-ben mindig van egy kisebbség, akinek a véleménye nem egyezik a többség véleményével - mondta. Egy-két hét, és teljesen elsimítódik ez a probléma is - tette hozzá.

A pártelnök megemlítette, hogy Olajos Péter, az MDF jelenlegi EP-képviselője kedden nem vett részt az elnökségi ülésen, mert jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban tartózkodik. Közölte: ha hazaérkezik vele is megbeszélik ezt a kérdést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását