2024. május 17. - Paszkál

Fodor Gábor elsírta bánatát

Az SZDSZ elnöke a válsággal kapcsolatos politikai megállapodási javaslatáról, a cigánysággal kapcsolatos kezdeményezéseiről, valamint aktuális környezetvédelmi ügyekről tájékoztatta az államfőt szerdán a Sándor-palotában - közölte a Köztársasági Elnöki Hi
2009. március 4. szerda 13:30 - HírExtra
Fodor Gábor a megbeszélést követően a Sándor-palota előtt tartott sajtótájékoztatóján korábban elmondta: arra kérte az államfőt, hogy álljon a Reformszövetség kezdeményezése és a gazdasági reformok mellé.

Mint mondta, beszéltek arról is, hogy minden meghatározó politikai vezetőnek támogatnia kell a magyarországi romák integrációját.

Az SZDSZ elnöke emellett arra kérte a köztársasági elnököt, hogy az eddigi határozottsággal hallassa hangját környezetvédelmi ügyekben, például a magyar-osztrák határ mellé tervezett heiligenkreuzi (Rábakeresztúr) szemétégető és a romániai verespataki aranybánya esetében.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök február 13-án járt az államfőnél, akit a gazdasági válság kezelését célzó konkrét intézkedések végleges kormánydöntés előtti tervéről tájékoztatta.
Orbán Viktor pedig február 11-én találkozott a köztársasági elnökkel. A pártelnök a megbeszélés után úgy nyilatkozott: cigánybűnözés nincs, de cigány bűnözők vannak. Hozzátette: súlyosbítja a bajt, ha nem mondják ki, hogy a cigány származású bűnelkövetők aránya napról napra növekszik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását