2024. május 16. - Mózes, Botond

Pech, hogy az olasz katonák nem ismerik Schobert Norbit

"Egyéni útmutató a fizikai felkészüléshez" a címe annak a brosúrának, amelyet az olasz hadsereg minden katonája megkapott.
2009. március 7. szombat 16:39 - HírExtra
Ignazio La Russa védelmi miniszter szerint ugyanis a katonák elpuhultak, pocakot eresztettek, holott rangtól és kortól függetlenül kötelesek törődni fizikai kondíciójukkal.
A 74 oldalas útmutató három részből áll: az egyes gyakorlatok leírásából, a sportpszichológia és a mozgásnak a hangulatra gyakorolt hatásainak ismertetéséből. Külön teszt foglalkozik az étrenddel, feltűnteti az élelmiszerek kalóriaértékét, sőt, a kalória feldolgozásához szükséges időt is. Például egy sertésborda 314 kalória, a gyaloglás 60 perc alatt, a biciklizés 32 perc, az úszás 28 perc alatt asszimilálja. Ha azonban valaki az elfogyasztása után csak ül, a kalóriát szervezete 242 perc alatt tünteti el.

Az előírt gyakorlatok a test minden izmát megmozgatják. Van benne törzsforgatás, karlendítés, kar- és lábhajlítás, rugózás, a hasizmok megmozgatása, és főleg sok futás. Egy táblázat szerint fokozatosan lehet növelni a teljesítményt, négy hét alatt 0-tól 30 percnyi futásra. A minimum azonban hetenként háromszor egy óra edzés. A miniszter ezt feltétlenül szükségesnek tartja és példának hozza fel az amerikai tábornokokat, akik az elsők a fizikumuk karbantartásában. Wesley Clark, amikor a NATO főparancsnoka volt, minden reggel egy órát úszott. Utóda, James Jones, aki ma Barack Obama elnök tanácsadója, a kocogás híve.

La Russa véleménye szerint az olasz főtisztek eléggé ügyelnek formájukra, ő nem emlékszik, hogy találkozott volna pocakossal. A Corriere della Sera című napilapnak arra a felvetésére, hogy a politikusoknak sem ártana vigyázniuk alakjukra, a maga példájára hivatkozott: neki is van súlyfeleslege, a testedzéshez azonban hiányzik az a fránya idő...
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását