2024. április 28. - Valéria

A homoszexualitásból ki lehet gyógyulni?

A legnagyobb olasz homoszexuális szervezet, az Arcigay arra szólítja fel a melegeket, hogy a Sanremói Dalfesztivál utolsó napján árasszák el a fesztiválváros utcáit, tiltakozásul a Luca meleg volt című dal miatt, amely arról szól, hogy a homoszexualitásbó
2009. január 23. péntek 14:45 - Hírextra
A szervezet szándéka szerint a fesztivál döntőjének napján melegek özönlenék el a Ligur-tenger partján fekvő Sanremo utcáit, hogy kifejezésre juttassák, igenis vannak boldog homoszexuálisok, ellentétben a februárban immár 59. alkalommal megrendezendő verseny egyik favoritjának tartott Povia énekes-dalszerző dalának üzenetével.

"Ez a válaszunk azokra az ostoba elméletekre, melyek szerint valakiből az apa hiánya vagy túlzott gyámkodása miatt lesz homoszexuális" - jelentette ki Aurelio Mancuso, az Arcigay elnöke egy közleményben.

"Melegek, leszbikusok és transzszexuálisok nap nap után kénytelenek elszenvedni, hogy méltóságukat sárba tapossák különféle homofóbok, legyenek akár politikusok, énekesek, hírességek vagy valóságshow-versenyzők" - tette hozzá.

A melegek felhívása fokozta az érdeklődést a szebb napokat megélt Sanremói Dalfesztivál iránt, amelynek nézettsége mélypontra süllyedt az utóbbi években. A fesztivál - amely mintául szolgált az Eurovíziós Dalversenynek is - olyan zenei legendákat vonultat fel idén a népszerű Ariston Színházban, mint Albano vagy Iva Zanicchi. A legnagyobb figyelem Poviát és dalát kíséri, amely már politikai fórumokon is vitát kavart.

"Ha az olasz dal legfontosabb eseményén világgá lehet kürtölni egy olyan üzenetet, hogy a homoszexualitás betegség, akkor kérem, hogy a minden civil jogot nélkülöző Olaszországban ismerjék el a betegstátust. Így legalább a beteg jogosult lesz egy lakásához közeli parkolóhelyre és a rokkantsági nyugdíjra" - ironizált a transzszexuális Vladimir Luxuria, a Kommunista Újjászületés Pártjának (PRC) volt parlamenti képviselője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását