2024. május 20. - Bernát, Felícia

Kirohantak az elnök ellen

A lengyel ellenzék azt veti Donald Tusk kormányfő szemére, hogy fontosabbnak találja a futballt a politikánál; erről a Jog és Igazságosság Párt (PiS) szóvivője beszélt egy hétfői rádióinterjúban.
2009. március 9. hétfő 23:04 - HírExtra
Nemcsak ő játszik, hanem más politikusokat is rábeszél - mondta a Radio Zetnek adott interjúban Adam Bielan, a PiS szóvivője. A bírálatok egy hétfő este bemutatásra kerülő tévéfelvételen alapulnak, amelyen Tusk miniszterelnök Gregorz Schetyna belügyminiszterrel rúgja a bőrt március 5-én csütörtökön, miközben a parlament a kormány költségvetési jelentéséről szavaz.

A szintén ellenzéki Baloldali Demokratikus Szövetség (SLD) egyik képviselője a Gazeta Wyborcza című napilapnak nyilatkozva kijelentette: ha Tusk ennyire kevéssé érdeklődik a politika iránt, futballistának kellett volna lennie.

Pawel Gras kormányszóvivő szerint egyszerű magyarázata van a kormányfő hibájának: a miniszterelnök nem tudott a szavazásról. A szóvivő szerint ugyanis rendszerint péntekenként tartják a szavazásokat a parlamentben. Csütörtökönként Tusk rendszeresen focizni jár, hogy fitt maradjon.

Donald Tusk nagy futballrajongónak számít, parlamenti alelnök korában előfordult, hogy az előtte álló képernyőn a felszólaló helyett egy focimeccset követett. A futballgyepen nyújtott saját teljesítményéről szólva már több alkalommal elmondta, hogy "erős amatőr" szinten játszik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását