2024. május 19. - Ivó, Milán

További vizsgálatok az esélyegyenlőség ügyében

További vizsgálatot rendelt el Hiller István oktatási miniszter a 2007-ben és 2008-ban részben vagy teljesen az Esélyegyenlőségi Főigazgatóság által kezelt előirányzatok tervezése, pályáztatása és elszámolása ügyében - erről az oktatási tárca kedden közle
2009. március 10. kedd 20:45 - HírExtra
A belső ellenőrzés során az adott szervezet működésének és tevékenységének szabályozottságát, jogszerű működését, valamint pénzügyi elszámolásait veszik górcső alá. Amennyiben felmerül esetleges bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja, a munkáltató megteszi a jogszabályi előírásoknak megfelelő lépéseket - tudatta a Magyar Nemzet keddi számában megjelentekre reagálva az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM).

A napilap arról írt, hogy "nemcsak Borovszky Tímea, esélyegyenlőségi főigazgató, de több (volt) munkatársa is érintett lehet az oktatási tárcánál kirobbant korrupciós botrányban". Az újság azt közölte: "legalább 100 millió forinttal csapolták meg a hátrányos helyzetű, nagyrészt roma gyerekek felzárkóztatására fordítandó európai uniós pénzeket". A cikk szerint a pályázati pénzek furcsa eloszlását vizsgálva az esélyegyenlőségi főigazgatóságon kívül felvetődött a szintén a tárcához tartozó Educatio Kht.-nek, az OKM támogatáskezelő igazgatóságának és a tárca fejlesztési főosztályának a neve is.

A minisztérium közleményében úgy fogalmazott: "a bűncselekmény megvalósulásának vizsgálata az arra hatáskörrel rendelkező nyomozóhatóság feladata, ezért félrevezetőek, tévesek és személyiségi jogot sérthetnek azok a sajtómegjelenések, amelyek a jelenleg folyó vizsgálatokkal bűncselekmények törvényi tényállásának megvalósítását kötik köztisztviselő személyéhez".

Az oktatási tárcánál jelenleg már folyik egy vizsgálat, amelyet szintén a főigazgatóság által koordinált Katapult Mentorprogram támogatási forrásainak szabálytalan felhasználásáról, közérdekű bejelentésre indítottak.

A minisztérium tájékoztatása szerint fegyelmi eljárás során "a közszolgálati jogviszonyból eredő kötelezettség vétkes megszegésének gyanúját vizsgálják meg".

A tárca közölte: a Magyar Nemzet keddi számában súlyosan félretájékoztatta a nyilvánosságot, az OKM megtette a szükséges jogi lépéseket a napilappal szemben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását