2024. május 19. - Ivó, Milán

Tartsák meg az adományok adójának kedvezményét

Civil szervezetek számára hozott létre honlapot a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a közcélú adományok után járó személyijövedelemadó- és a társaságiadóalap-kedvezmények megtartásáért. A honlapon országos csatlakozásra hív fel a segélyszervezet abban a k
2009. március 11. szerda 18:22 - HírExtra
A Miniszterelnöki Hivatal által 2009. február 16-án kiadott "Válságkezelés és növekedés - kormányzati stratégia" egyes tételei szerint "a 3 és több gyermekesek családi kedvezménye kivételével megszűnik a legtöbb személyijövedelemadó-kedvezmény", valamint "2010-től 19 százalékra emelkedik a társasági adó kulcsa és a beruházási kedvezmények kivételével (fejlesztési tartalék, kis- és középvállalkozások beruházási kedvezménye, gyorsított értékcsökkenés) lényegében minden társaságiadóalap-kedvezmény megszűnik." Ez többek között magában foglalja a közcélú adományok után járó személyijövedelemadó-, illetve társaságiadóalap-kedvezményeket is.

Különösen ez utóbbi tétel okoz gondot a segélyszervezeteknek. Ezért a www.adomanyokert.net weboldalon civil szervezetek, cégek és magánszemélyek feliratkozásukkal csatlakozhatnak a kezdeményezéshez. A civil társadalom széleskörű összefogással nagyobb erőt tud képviselni a közös ügy érdekében - olvasható a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet sajtóközleményében.

Amint a segélyszervezet sajtóreferense, Fekete Dániel az MTI-nek elmondta, március 2-án ez ügyben levélben fordultak a miniszterelnökhöz, de március 11-ig nem kaptak érdemben választ. A weblapon olvasható a közvetlenül Gyurcsány Ferenchez címzett levél is.

Az Ökumenikus Segélyszervezet korábban is aggodalmát fejezte ki a tervezett intézkedések miatt. A szervezet tapasztalatai alapján a jelenlegi gazdasági válság következtében egyre nagyobb szükség van a karitatív szervezetek munkájára, az állásukat és gyakran otthonukat is elveszítő emberek, családok megsegítésében - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását