2024. május 19. - Ivó, Milán

Francia Sátántangó

Tarr Béla-hétvégét rendeztek Tamperében; a különleges filmes eseményről, amelyen a finn közönség először láthatta a Sátántangót, a legnagyobb példányszámú finn napilap, a Helsingin Sanomat is beszámolt hétfői számában.
2009. március 16. hétfő 19:53 - HírExtra
Mint azt Márkus Ildikó, a helsinki Magyar Kulturális és Tudományos Központ igazgatója hétfőn az MTI-nek elmondta, a hétórás Sátántangó vetítésére a mozi külön felhívásban készítette föl a nézőket, s gondoskodott a szünetekről és az étkeztetésről is.

A tamperei közönség a Sátántangó mellett még egy Tarr Béla-filmet láthatott a hétvégén: levetítették a Kossuth-díjas filmrendező Werckmeister harmóniák című alkotását is.

A Tarr Béla-hétvégét, amelynek előkészítésében a magyar intézet is közreműködött, sokan az év filmes eseményeként emlegették Tamperében. A megszállott mozirajongók már hetekkel korábban készültek a különleges filmes csemegére - hangsúlyozta az igazgató.

Elmondta azt is, hogy hétfőn a legnagyobb példányszámú finn napilap, a Helsingin Sanomat is beszámolt a különleges vetítésről, ismertette Tarr Béla munkásságát, annak jelentőségét és idézte - Tarr Béla legutóbbi filmjében, A londoni férfiben szereplő - Tilda Swinton színésznőnek a Cannes-i Fesztiválon néhány éve elhangzott mondatát: "Látom a filmművészet jövőjét, s az Tarr Béla".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását