2024. május 19. - Ivó, Milán

Obama támogatja a békét

Az amerikai elnök kedden közölte: az Egyesült Államok a jövőben is támogatja az északír békét. Barack Obama az ír nemzeti ünnep, Szent Patrick napja alkalmából mondott beszédet.
2009. március 18. szerda 08:28 - HírExtra
A Fehér Házban tartott ünnepségen részt vett Brian Cowen ír kormányfő is. Hillary Clinton külügyminiszter közölte, hogy az Egyesült Államok észak-írországi különmegbízottat nevezett ki, aki elsősorban a több évtizedes polgárháború sújtotta tartományban történő beruházásokkal foglalkozik.

Barack Obama és Hillary Clinton kedden népes ír küldöttséget fogadott azután, hogy március 7-én megöltek két brit katonát, 9-én pedig egy rendőrt Belfast közelében. A küldöttség tagja volt Peter Robinson északír kormányfő és Martin McGuinness miniszterelnök-helyettes is, akik megbeszélést folytattak a külügyminisztériumban Hillary Clintonnal.

Az erőszakos cselekmények felkeltették azt a félelmet, hogy Észak-Írország ismét vallási összetűzések martalékává válhat, amelyek során 1998-ig több mint 3500-an haltak meg. A merényletek után azonban nagy tömegek vonultak az utcára az egység mellett, az erőszak ellen tüntetve. A megölt rendőr temetésén egymás mellett állt a protestáns Peter Robinson, a katolikus Martin McGuinness és Hugh Orde északír rendőrfőnök.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását