2024. május 16. - Mózes, Botond

Melegek a kormányfői meghívottak között

Egy varsói húsvéti Beethoven-fesztiválra hívta meg Lech Kaczynski konzervatív lengyel államfő azt az amerikai homoszexuális házaspárt, amelynek esküvői fotóját korábban arra használta fel, hogy az európai uniós jogszabályok elfogadásának "veszélyeivel" ri
2009. március 19. csütörtök 15:27 - HírExtra
Ewa Junczyk-Ziomecka, a lengyel elnöki hivatal szóvivője közölte, hogy Kaczynski államfő válaszolt Brendan Fay és Thomas Moulton, az egymással törvényes házasságban élő férfiak elektronikus levelére, amelyben azok bejelentették Lengyelországba érkezésüket.

A szóvivő az elnök nevében "a fájdalmas történelmű és a demokráciát Kelet-Közép-Európában elsőként kivívó" Lengyelország meglátogatására invitálta őket, s felajánlotta, hogy legyenek az államfő vendégei a Beethoven-fesztiválon, amelyen jelen lesz a lengyel first lady, Maria Kaczynski is.

Egyelőre nincs szó arról, hogy az államfő fogadná is a homoszexuális házaspárt, amely a múlt év elején nagyon zokon vette, hogy az EU új alapokmányának vitájakor Lech Kaczynski az ő kanadai esküvőjükről készült fotókkal, ráadásul a beleegyezésük nélkül, riogatta a lengyeleket a tévében.

Annak idején a férfiak, akik a lengyelek többségéhez hasonlóan vallásosak, a New York-i lengyel konzulátushoz fordulva próbáltak meg bocsánatkérést kicsikarni a lengyel elnöktől. A mostani meghívás egyfajta kiengesztelésnek tekinthető a lengyel tömegtájékoztatás szerint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását