2024. május 18. - Erik, Alexandra

Bezár a kiskunhalasi gyár

A Levi Strauss megállapodott az érdekképviseletekkel a kiskunhalasi gyár sorsáról, így a cég június végéig bezárja a Bács-Kiskun megyei városban található gyárát, ahol 549 dolgozót foglalkoztat - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
2009. március 20. péntek 16:30 - HírExtra
A társaság európai, közel-keleti és észak-afrikai régiókat magában foglaló részlege (LSEMA) pénteken jelentette be, hogy megállapodásra jutottak az üzemi tanáccsal a Kiskunhalason 21 éve működő gyár bezárásáról. A döntést azzal indokolják, hogy a válság miatt jelentősen csökkent a kereslet a ruházati termékek iránt. "A versenyképesség fenntartása megköveteli a termelés rugalmasságának növelését, amelyet a társaság kénytelen az ingadozó eladásokhoz igazítani" - olvasható a cég közleményében.

A közlemény szerint a cégnek és a munkavállalókat képviselő üzemi tanácsnak sikerült egy, a dolgozók számára méltányos juttatási csomagban megállapodniuk.

A Levi Strauss március 4-én jelentette be, hogy a kiskunhalasi gyár bezárását tervezi és konzultációkat kezdeményez a munkavállalói érdekképviselettel. A cég akkor és most is hangsúlyozta: a Levi Strauss LSEMA továbbra is elkötelezett marad magyarországi vevői és viszonteladói iránt, a Levi's márkájú termékek a kereskedelmi hálózatban továbbra is kaphatóak lesznek. A pénteken véglegesített döntés a budapesti értékesítési részleget, és a magyar Levi's boltokat nem érinti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását