2024. május 19. - Ivó, Milán

Csínnyán a hazai ivóvízzel!

Magyarország gazdag felszíni és felszín alatti vizekben, ezt a vízvagyont azonban óvni és becsülni kell - idézi a környezetvédelmi tárca közleményében Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi minisztert.
2009. március 24. kedd 15:07 - HírExtra
Ezek a tervek tartalmazni fogják mindazokat az intézkedéseket, amelyek eredményeként a jó állapot elérhető. Magyarországon, az országos terven kívül a Duna, a Tisza, a Dráva és a Balaton részvízgyűjtőire, valamint azokon belül 42 tervezési alegységre készül egységes szemléletű terv az érintettek széleskörű bevonásával. Ezek összhangban lesznek az egész Duna-medencére készülő tervvel, amelyet a Duna Védelmi Egyezmény Nemzetközi Bizottságának titkársága koordinál.

A csatornaellátottság 2002 és 2008 között országos szinten 70 százalékra nőtt, mintegy 700 ezer lakást kötöttek rá a szennyvízcsatorna-hálózatra. Az uniós irányelvnek megfelelő országos szennyvízprogram szerint 2015-re a hálózattal összegyűjtött szennyvíz kizárólag biológiai tisztítás után kerül csak a befogadóba, és a csatornaellátottság országos szinten a jelenlegi 70 százalékról közel 90 százalékra fog nőni.

Az ivóvízminőség-javító program eredményeképp a poharakba kerülő vezetékes ivóvíz minden szempontból meg fog felelni az uniós határértékeknek. Az év végéig 81 településen több mint 260 ezer lakos ivóvizének minősége javul, és előkészítés alatt van több száz település uniós pályázata. A hazai vezetékes ivóvíz több mint 90 százaléka felszín alatti vizekből származik, ezért kiemelten fontos feladat a sérülékeny ivóvízbázisok biztonságba helyezése, ami jelenleg is folyamatban van.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását