2024. május 17. - Paszkál

Mi lesz a hajléktalanokkal?

Utoljára indult körútjára pénteken a teajárat Kaposváron; forró teát őszig már nem, gondoskodást azonban továbbra is kapnak a somogyi megyeszékhelyen élő hajléktalanok.
2009. március 27. péntek 10:45 - HírExtra
Gyarmati László közölte: a kaposvári Nyitott Kapu Hajléktalan Gondozási Központ munkatársai a szokatlanul hosszú hideg időszak alatt - október 15-től március 27-ig - a kora reggeli, délutáni, nagyon hideg napokon pedig az esti órákban is vittek forró teát és élelmet a rászorulóknak.

Az elmúlt hónapokban több mint 7.000 adag élelmet osztottak ki azoknak a hajléktalan embereknek, akik hetente egyszer keresték fel az intézményt, csaknem 2.500 adagot pedig a teajáratokon adtak át a rászorulóknak - mondta el a sajtóreferens, hozzátéve: az intézmény munkatársai folyamatosan juttattak vitaminokat, főtt tojást, csokoládét, süteményeket és gyümölcsöket is a fedél nélkül élő embereknek.

Mint arról beszámolt, 221 embernek tudtak ruhát, takarót és lábbelit adni, elsősorban a Magyar Vöröskereszt készleteiből, de sok magánszemélytől is kaptak adományokat. Ez utóbbival kapcsolatosan Gyarmati László megjegyezte: a hajléktalanok ellátásra az előző évekhez hasonló összegű forrás állt rendelkezésre, ám az adományozók többen és aktívabbak voltak, ami megítélése szerint feltehetően annak is köszönhető, hogy nőtt a bizalom a gondozási központtal és a bentlakókkal szemben.

A sajtóreferens az előző évekhez képest jelentős változásként említette, hogy a heti ellátást igénybe vevők száma hozzávetőleg 50 százalékkal nőtt, amelynek praktikus oka volt, hiszen így csak heti egyszer kellett elmenniük az adagért, kevesebbet kellett kimozdulniuk.

Kitért arra is, hogy a gondozási központban lévő betegszoba szinte egész télen kihasznált volt, többnyire utcai hajléktalanok kaptak itt elhelyezést.

Kaposváron a becslések szerint közel négyszáz hajléktalan él. A krízisidőszakban csaknem kétszázan keresték fel rendszeresen a gondozási központot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását