2024. június 2. - Kármen, Anita

Összecsapások az ország déli részén

Muzulmán felkelők csaptak össze kormánykatonákkal pénteken a Fülöp-szigetek déli részén, miközben Gloria Arroyo elnök a térségben látogatást kezdett - közölte szombaton a hadsereg egyik szóvivője.
2009. március 28. szombat 10:14 - HírExtra
Az összetűzésekben 20 szakadár fegyveres és 7 katona vesztette életét. A Moro Iszlám Felszabadítási Front (MILF) mintegy hatvan embere támadt rá egy katonai járőrre a helyi tartományi székhely, Cotabato közelében - állította a szóvivő. Az államfő a heves harcok ellenére is folytatta látogatását az országrészben, Maguindanao tartományban. Nem mondott le betervezett programjairól azt követően, hogy hírét vette az összecsapásoknak.

A hadsereg illetékese közölte, hogy a tűzpárbajok elülte után a katonák megkezdték a térség átfésülését az iszlamisták után kutatva. A felkelők kisebb csoportokat alkotva szétszéledtek a környék mocsaras területein. Egy ezredes szerint szombat reggel az iszlamisták időnként a távolból aknavetőkkel még igyekeztek a hadsereg alakulataira lőni.

A MILF egyik szóvivője megerősítette az összecsapások hírét, ám ő azt állította: a katonák kezdték a támadást azzal, hogy lecsaptak egy olyan településre, ahol több lázadó rokona él.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását