2024. május 18. - Erik, Alexandra

Íme, így kell az idegenforgalmat fejleszteni!

Az idegenforgalom fejlesztése jegyében gyarapodnak a luxusszállodák Horvátországban: megnyílt az Isztriai-félsziget első ötcsillagos szállodája, megújul Dubrovnik legnagyobb hotelje.
2009. április 5. vasárnap 10:47 - HírExtra
Az elmúlt években a horvát idegenforgalmi fejlesztések egyik kiemelt területe lett a magas színvonalú szállodák fejlesztése. Ennek megfelelően számos alacsonyabb kategóriájú hotelt újítottak fel és nyitottak meg a korábbinál több csillaggal, és sorra épülnek új, luxuskategóriába sorolható és egész évben nyitva tartó szálláshelyek.

Március közepén adták át Rovinjban az Isztriai-félsziget első ötcsillagos szállodáját, a Monte Mulinit, amely kiemelkedő gasztronómiai "élményeket" is kínál. Honlapja szerint a horvát tulajdonú Maistra társaság 27 millió euróból építette meg a londoni Wimberly Allison Tong & Goo tervezőiroda által megálmodott hotelt, amelyben 107 szobát és 10 apartmant alakítottak ki.

Dubrovnikban májustól várja a vendégeket a négycsillagos Valamar Lacroma Resort, amelyet a város legnagyobb kongresszusi szállodájaként határoztak meg. A zágrábi székhelyű Valamar cégcsoport 22 szállodát üzemeltet az országban, az új dél-dalmáciai hotelt 250 millió kuna (mintegy 10 milliárd forint) beruházással építette meg. A több mint 800 ágyas komplexumban ezer fő befogadására alkalmas kongresszusi termet és további hét kisebbet is kialakítottak. A fürdőzésre vágyóknak ezer négyzetmétert is meghaladó területű wellnes-részleget építettek - derül ki a szálloda internetes oldaláról.

Közép-Dalmáciában ugyancsak egyszerre folynak felújítások és új építkezések, Splitben például az idén négy új vagy kibővített hotelt adnak át, amelyek révén 1200 ággyal gyarapodik a tengerparti város szálláshely-kapacitása. A Horvát Idegenforgalmi Közösség tájékoztatása szerint hamarosan átadják az ötcsillagos, 500 ágyas Hotel Marjant, valamint a négycsillagos, 543 férőhelyes Hotel Splitet.

Mindezek mellett a háromcsillagos Consul férőhelyeit is duplájára, 74 ágyasra bővítették, és még egy 60 ágyas szálloda is épül a világörökségként számon tartott Diocletianus-palota közelében. Néhány kilométerre Splittől, Solinban szintén ötcsillagos szállodafejlesztés részeként nyílik meg az idei turisztikai szezonra a 91 szobás Hotel President.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását