2024. május 10. - Ármin, Pálma

Stabilizálódik a világgazdaság

Széles bázisú és immár tartósnak látszó stabilizáció indult meg a világgazdaság feldolgozóipari és szolgáltatási szektorában egyaránt az egyik vezető londoni befektetési csoport által összeállított globális összágazati beszerzőmenedzser-indexek (PMI) tanúsága szerint.
2009. április 6. hétfő 15:38 - HírExtra
Ez nem azt jelenti, hogy a világgazdaság két fő szektorának kibocsátási értéke nőtt - a PMI-mutató 50-es érték felett jelzi a vizsgált szektorok teljesítményének növekedését -, de erőteljesen utal arra, hogy a lassulás mértéke csökkenőben van.

A JP Morgan elemzői a legújabb adatsorhoz fűzött kommentárjukban kiemelik: a cég által képzett összágazati aktivitási mutató az elmúlt négy hónapból háromban emelkedett, és ez a tartós jelleg véget vetett azoknak a félelmeknek, hogy a folyamat a korábbi PMI-emelkedések után gyorsan visszafordul. Ehelyett egyre inkább az valószínű, hogy a mutató a korábbi recessziók utánihoz hasonló, stabil kilábalási pályát jelez, áll az elemzésben.

A JP Morgan hangsúlyozza ugyanakkor, hogy az átfogó PMI-mutató még mindig gyengébb, mint bármikor a korábbi ciklusok során, az ipari termelési érték és a GDP továbbra is nagyon jelentős zuhanását jelezve.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását