2024. június 2. - Kármen, Anita

Ez a polgármester programja

A gazdaságfejlesztés, a panelprogram folytatása, a Tubesre tervezett lokátor építésének megakadályozása és a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa (EKF) rendezvénysorozat sikerre vitele a legfontosabb pontjai Páva Zsolt programjának, melyet Pécs fideszes polgármesterjelöltje kedden ismertetett a baranyai megyeszékhelyen.
2009. április 7. kedd 14:06 - HírExtra
"Valódi változásra van szükség. Ez a program a siker programja. A pécsiek írták és írják" - mondta Páva Zsolt, utalva arra, hogy a programot mintegy tízezer olyan kérdőív alapján állították össze, melyekben a városlakók leírták véleményüket, javaslataikat Pécs jövőjével kapcsolatban, s az anyag újabb ötletekkel, javaslatokkal bővülhet.

A politikus szerint a pécsiek számára ma a biztonság a legfontosabb, ez elsősorban a munkahelyteremtést jelenti. Az ő pécsi gazdaságfejlesztési programja a jogszabályok keretein belül elsőbbséget biztosítana helyi cégeknek, szolgáltatóknak az önkormányzat pályázatainak elnyerésében, a foglalkoztatási támogató alapja pedig a munkahelyek megtartásában, új piacok megszerzésében.

Páva Zsolt folytatná a forráshiány miatt "parkoló pályára" került panelprogramot is. Reményét fejezte ki, hogy a városi büdzsében ez év felénél látható lesz, honnan lehet átcsoportosítani az épületek szigeteléséhez, fűtéskorszerűsítéséhez, ezáltal az energiatakarékossághoz szükséges összegeket.

A polgármesterjelölt kijelentette: nem épülhet lokátor a Pécs melletti Tubesen. Minden lehetséges fórumon kezdeményezni fogja, hogy a pécsieknek legyen beleszólása a lokátorépítés ügyébe.

Páva Zsolt az EKF-programról szólva megjegyezte, hogy az akkor lesz sikeres, ha a pécsiek annak érzik. Ezért a program irányításából eltávolítaná a politikusokat, "különösen azokat, akik eddig kárt okoztak", s visszahozná a civileket. Szólt arról is, hogy az EKF-fel összefüggésben kezdeményezi a Csontváry Múzeum felújítását.

A politikus arra a kérdésre, hogy milyen ötlete van Pécs mintegy 31 milliárd forintnyi adósságállományának kezelésére, visszafizetésére, azt mondta: arra kell törekedni, hogy Pécs a gazdaság élénkítésével jómódú várossá váljon. Akkor ugyanis nőnek a bevételei. Emellett szükséges a takarékosság, a szigorú pénzügyi ellenőrzés, és az indokolatlan kiadások megszüntetése.Megjegyezte ugyanakkor, hogy e feladat megoldásához két-három ciklusra lenne szükség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását