2024. június 2. - Kármen, Anita

Elzárják a gázt a kórházakban

Akár már keddtől elzárhatják a gázt a HospInvest által működtetett három kórházban, a cég több milliós tartozása miatt.
2009. április 12. vasárnap 13:50 - HírExtra
A hírügynökség úgy tudja, hogy a vállalkozás, amely nemrég csődvédelmet kért, mintegy tízmilliós számlatartozást halmozott fel a Tigáz Zrt-vel szemben. Emiatt a gázszolgáltató akár már keddtől kikapcsolhatja a gázfogyasztásból az egri Markoth Ferenc Kórházat, a szintén egri Reuma Kórházat, valamint a Hatvani Kórházat.

Az érintett kórházakban emiatt akár a műtétek elhalasztására is sor kerülhet. A Tigáz tájékoztatása szerint több ok miatt is sor kerülhet egy fogyasztó gázszolgáltatásból történő kizárására. Ilyen például, ha egy közüzemi szerződéssel rendelkező fogyasztó ellen csődeljárás vagy felszámolási eljárás indul, de kikapcsolhatja a gázt a szolgáltató akkor is, ha a számlákat a fogyasztó két fizetési felszólítás ellenére, 60 napon belül sem rendezi.

A gázszolgáltató álláspontja szerint az érintett kórházakat működtető cég mindkét kikapcsolási feltételnek eleget tett, hiszen a csődeljárási fenyegetettség mellett idén még egyetlen gázszámláját sem rendezte. A Tigáz a húsvéti ünnepek végéig adott haladékot a HospInvestnek, de hangsúlyozták, hogy a vállalkozás csak akkor kerülheti el a kikapcsolást, ha rendezi a tartozását.
Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását