2024. május 7. - Gizella

Enyhülni látszik a válság?

Még nem ért véget az amerikai gazdaság válsága, de már érzékelhetők a javulás jelei - mondta Barack Obama elnök keddi beszédében a washingtoni Georgetown Egyetemen.
2009. április 14. kedd 20:37 - HírExtra
Első ízben kezdenek látszani a reménysugarak a jelenlegi, több évtized óta legsúlyosabb válságban - mondta Obama, és elsorolta, hogy január 20-i hivatalba lépése óta milyen lépéseket tett kormánya a gazdasági krízisből való kilábalás érdekében. Mint hangsúlyozta, a 787 milliárd dolláros élénkítő program, a bankok tőkefeltöltése, továbbá a hitelpiacok kiolvasztására, az ingatlanpiac stabilizálására, valamint a gyengélkedő autóipar megerősítésére irányuló intézkedések mind a felépülés szükséges elemei.

Mindezek következtében megjelentek a gazdasági haladás első jelei, mondta. Hangsúlyozta, kormányának nem volt választása: minden fronton egyszerre kellett lépni, hogy megakadályozzák súlyosabb krízis kialakulását.

A kormányzásának 100-ik napja felé közelítő Obama azt mondta, hogy az idei év végig nehéz lesz. Az amerikaiak fájdalmas időszak elé néznek, mielőtt befejeződik a válság, újabb munkahelyek fognak megszűnni, és a jelzálogpiaci krízisben további lakóházakat foglalnak majd le. Kétségtelen, hogy továbbra is kemény időket élünk, szó sincs róla, hogy már túl lennénk a nehezén - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását