2024. május 16. - Mózes, Botond

Nincs DE! - Csak azért eszem mert éhes vagyok

A tehénfing, a dezodorok és a kipufogófüst mind-mind olyan kellemetlen dolgok, melyek lyukakat üthetnek az ózonba.
2009. április 21. kedd 16:59 - Biga
- Már amennyiben nem szeretnénk a hollandus barátainkkal túlságosan kiszúrni, ugyanis a globális felmelegedés leginkább a Föld azon alacsonyfekvésű és partközeli területeit fenyegeti, melyek az éghajlatváltozást kísérő árhullám minden teketóriázás nélkül maga alá fog nyalni. A ’minden gyertyáról gyújtott 1 szál cigaretta = 1 halott tengerész, vagy tündér (vagy öngyújtógyáros)’ eztán majd úgy szól, hogy ’minden megevett 1 db hamburger = 1 négyzetcenti tulipános’ – a halaknak.

Merthogy brit tudósok arra figyelmeztetnek, hogy a nagyevők számának növekedése egyenesen arányos az élelmiszer-előállításból fakadó, nem kívánt CO2 kibocsátás növekedésével. Egészen tiszta logika, valljuk be, de ha mindez még nem lenne elegendő, a túlsúlyos emberek a vezetést is fokozottabban részesítik előnyben, ezzel fokozva a már így is helyrehozhatatlan környezeti károk súlyosságát.

„Túlsúlyos testel járni olyan, mint egy négykerekű benzintemetőt vezetni” – magyarázza Dr. Phil Edwards a londoni Higiéniás és Gyógyszerész iskola egyik munkatársa. A tudósok állítása értelmében, a földön élő túlsúlyos emberek személy szerint is felelősek azért a légkörben növekvő karbon-dioxid mennyiségért, mely évről-évre közelebb lódítja a turizmust az első alaszkai szörfparadicsom-projektek nyélbeütéséhez. A Világ Egészségügyi Hivatal szerint több millió tonnáról van szó éves szinten – kösz szépen Fecó!

A fent említett hivatal jegyzi meg azt is, hogy a jóléti társadalom polgárai - mint az angolok – egyre-egyre dagadtabbak lettek az elmúlt évtized során. Edwards szerint az élelmiszeripar melléktermékei az üvegházhatást elősegítő gázok 1/5-ét adják. „Sokkal többet kell tennünk, hogy visszafordítsuk az elhízás globális trendjét” – mondta. A tanulmány, amire hivatkozik egy nemzetközi járványügyi tudományos lapban jelent meg a közelmúltban.

A The Sun szerkesztőségi orvosa, Carol Cooper a tanulmányt értékelve megjegyzi: „Nem vagyok benne biztos, hogy melyik következik a ok-okozati sorban először: az hogy valaki vezetésre adja a fejét, vagy hogy az illető elhízott. Ugyanakkor igaz, hogy a túlsúlyos emberek rendszerint többet is esznek az átlagosnál. Néhány hájas embernek hormonproblémái vannak, de gyakoribb, hogy csak egyszerűen nem égetnek elég kalóriát és túl sokat esznek. De azzal, hogy pusztán bűnösnek éreztetjük őket, nem hiszem, hogy sokat segítene az ügyben”.
Forrás: HírExtra / The SUN
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását