2024. május 19. - Ivó, Milán

Elmaradt az önkormányzatok felügyelete?

Tavaly december 31-ig kellett volna szabályozni a helyi önkormányzatok feletti törvényességi ellenőrzést gyakorló közigazgatási hivatalok jogállását - hívta fel a figyelmet Balogh László szocialista képviselő interpellációjában hétfőn a parlamentben.
2009. április 27. hétfő 16:41 - HírExtra
Hozzátette: az önkormányzati törvény kétharmadot igénylő módosítása az ötpárti egyeztetések eredménytelensége miatt nem történt meg.

Mint mondta, emiatt hozta létre a kormány a regionális államigazgatási hivatalokat. A hivatalok hatáskörébe azonban nem tartozik bele a helyi önkormányzatok törvényességi ellenőrzése - hívta fel rá a figyelmet.

Varga Zoltán önkormányzati miniszter szintén elfogadhatatlannak nevezte, hogy a helyi önkormányzatok törvényességi ellenőrzése szünetel.

Elmondta, hogy a regionális államigazgatási hivatalok kiemelt feladatként kapták a helyi önkormányzatok működésének fokozott szakmai segítését.
A kormánypárti képviselő a választ elfogadta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását