2024. május 13. - Szervác, Imola

Bajnai tette a szépet a Nyugat felé

A kormányszóvivő szerint szimbolikus jelentősége van annak, hogy az új kormányfő első nemzetközi programja az Európai Unióba és a NATO-hoz vezetett, amellyel Magyarország egyrészt azt kívánja kifejezni, hogy megbízható uniós tagállam, másrészt, hogy kiszámítható NATO-partner.
2009. április 28. kedd 17:56 - HírExtra
Budai Bernadett Bajnai Gordon miniszterelnök és Jaap de Hoop Scheffer NATO-főtitkár brüsszeli megbeszélése után újságíróknak azt mondta: a találkozón a kormányfő megerősítette Magyarország elkötelezettségét a szövetség által képviselt értékek és a transzatlanti kapcsolat mellett. Kifejezte Magyarország érdekeltségét az erős és egységes NATO megőrzésében, illetve fenntartásában - tette hozzá.

A kormányszóvivő tájékoztatása szerint Bajnai Gordon azt is hangsúlyozta: Magyarország a jövőben is megbízható tagja kíván lenni a szövetségnek.

A magyar kormányfő a találkozón megerősítette Magyarország korábban tett vállalásait a szövetség működésével összefüggésben és jelezte, továbbra is aktívan kiveszi részét a NATO műveleteiben, amelyekben eddig átlagon felül teljesített - közölte Budai Bernadett. Bajnai Gordon a megbeszélés után Bécsbe utazott, ahol Werner Faymann osztrák kancellárral találkozik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását