2024. május 17. - Paszkál

Felújítják a gázrobbanásban megsérült házakat

A polgári februári gázrobbanásban megsérült valamennyi ingatlant felújították - jelentette be Tóth József, a hajdú-bihari település polgármestere szerdán, a helyszínen tartott átadási ünnepségen.
2009. április 29. szerda 15:01 - HírExtra
A Dante utcában február 20-án történt hatalmas gázrobbanás az egyik családi házban, amelynek következtében ketten meghaltak, egy ház teljesen megsemmisült, kettő lakhatatlanná vált, több épületben pedig kisebb kár keletkezett.

A bajban összefogtak Polgár lakosai, s az önkormányzatok és civil szervezetek segítségével két hónap alatt sikerült helyreállítani a károkat: egy új lakóházat építettek, a többit felújították, kijavították - mondta Tóth József.

A polgármester tájékoztatása szerint csaknem 6 millió forint gyűlt össze az önkormányzatnál megnyitott számlán, amit teljes egészében a helyreállításra fordítottak. A kormányzat 3 milliós költségvetési támogatása mellett Polgár önkormányzata 2 millió forintos krízistartalékát ajánlotta fel a károsultak megsegítésére.

Ezen túlmenően csaknem 40 önkormányzat ajánlott fel 10 és 100 ezer forint közötti összeget, a legtöbbet, 500 ezer forintot a szomszédos település, Tiszaújváros önkormányzata. A Vöröskereszt pedig azonnali ruhagyűjtéssel segítette a hidegben fedél nélkül maradt károsultakat - fűzte hozzá Tóth József.

Rácz György, Tiszaújváros alpolgármestere felidézte, hogy városuk tűzoltói voltak az elsők, akik a polgáriak mellett bekapcsolódtak a mentésbe, a kárelhárításba.

Tóth József bejelentette: Polgár önkormányzata - a robbanás után tapasztalt önzetlen segítség, összefogás példája alapján -, szerdai ülésén megalapítja az "Önzetlen polgár" és a "Lokálpatrióta összefogás" díjat, amelyet minden évben március 15-én adnak át, elsőként 2010-ben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását