2024. június 2. - Kármen, Anita

Zenekar a varjak ellen

Különös módszert alkalmazott Gersthofen bajor város, hogy a kellemetlenséget okozó varjakat elüldözze: a városi parkban a helyi zenészekből álló zenekar játszott, mire a lármás közönség odébbállt.
2009. április 30. csütörtök 07:33 - HírExtra
Jürgen Schantin polgármester - aki egyébként a zenekarban tubán játszik - elmondta, a költési időben nem alkalmazhatnak olyan elijesztő technikákat, mint például a vízzel locsolás. Ezért kell legális és ötletes módszereket találniuk.

A város parkjában több mint negyven madárfészket számoltak össze. A varjak lármájától és ürülékétől szenvedő, közelben lakó polgárok aláírásokat gyűjtöttek, ezzel követelték a város illetékeseitől, tegyenek valamit az állatok eltávolítása érdekében.

Az első nyilvános, harminc zenész részvételével lezajlott zenekari próba eredményes volt - mondta Schantin. Amint megszólalt a zene, a madarak fogták magukat és elrepültek. Valószínűleg néhány hangszer frekvenciáját kellemetlennek találták.

Ezután valószínűleg rendszeres próbákat és koncerteket fognak tartani a varjak ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását