2024. május 19. - Ivó, Milán

Pinyó helyett Adamecz dobolt tegnap a Minibe

Meglepetést okozott a Mini együttes május 1-i koncertjén, ugyanis a dobok mögött nem az évek óta megszokott Köves Miklós "Pinyó" foglalt helyet, hanem a korábban különféle bluesformációkban dolgozó Adamecz József.
2009. május 3. vasárnap 17:35 - HírExtra
A dobosváltás híre ugyan szakmai és sajtókörökben már korábban elterjedt, hivatalossá csak május 1-jén vált. Az új dobost, a 44 esztendős Ademecz Józsefet május 20-án mutatják be a városligeti Sörsátor első koncertjén, amelyen a nyitóbuli házigazdája a Mini együttes lesz. Adamecz korábban egyebek között a Pribojszki Mátyás Band és Wei Wu Wei tagja volt - mondta az együttes vezetője, Török Ádám az MTI-nek.

"Nehéz döntés volt, sokáig töprengtem rajta, hiszen "Pinyóval" már 18 éve zenéltünk együtt a RABB, majd az 1998-ban újjáalakult Mini együttesben. Ő a Piramis+ együtteshez kívánt csatlakozni, így végül kölcsönös megegyezéssel történt a válás. A Mininek 50 lekötött koncertje van erre az évre, svájci koncertről is szó van, így nem jöhetett szóba semmiféle
helyettesítéses megoldás, állandó dobost kerestem és találtam. Adamecz csatlakozása egyébként is beleillik a fiatalítása programomba" - indokolt a zenekarvezető.

Köves Miklóst egyelőre nem sikerült elérnie az MTI-nek. A dobos a Mini együttessel és korábbi csapataival - a RABB, a Non Stop és a Piramis tagjaival- idén januárban koncerttel ünnepelte 60. születésnapját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását