2024. május 17. - Paszkál

Gyurcsány is megszavazta a megszorításokat

Gyurcsány Ferenc is megszavazta a Bajnai-kormány az adó- és nyugdíjszabályokat módosító javaslatait hétfőn - olvasható az Országgyűlés honlapján.
2009. május 5. kedd 17:30 - HírExtra
A volt miniszterelnök a bizalmatlansági indítvány április 14-i megszavazása után szabadságra ment, de a múlt héten már részt vett a parlamenti szavazásokon.

Gyurcsány Ferenc az ülésteremben a szocialista frakcióban a leghátsó sorban ül, Hagyó Miklós és Pál Tibor között, így szinte soha nem kerül a parlamenti kamerák képeire.

A Gyurcsány-kormány márciusban nyújtotta be az adó- és a nyugdíjtörvények módosítását, a Bajnai Gordon vezette új kabinet ezekhez készített módosító csomagot a kiadások nagyobb mértékű csökkentése jegyében.

A parlamenti honlap szavazási adatai szerint Gyurcsány Ferenc már a múlt hétfőn részt vett az Országgyűlés munkájában, most hétfőn pedig minden, a kormány által támogatott előterjesztésre, interpellációra igennel voksolt.

A volt miniszterelnök azok kevés képviselők közé tartozik, aki nem kért bizottsági tagságot, és a jövőben sem tart erre igényt.

Az MTI információi szerint Gyurcsány Ferenc a lemondása óta még nem vett részt a szocialista frakció egyetlen ülésen sem, de attól függően, hogy mikor milyen témák kerülnek majd napirendre, a későbbiekben időnként bekapcsolódik a munkába.

Gyurcsány Ferenc Medgyessy Péter egykori parlamenti irodáját kapta meg, ahol kétfős titkársága van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását