2024. június 2. - Kármen, Anita

Megkerült a pápai festmény, a tolvajjal együtt

Megkerült a két hete az egyik békéscsabai templomból ellopott, II. János Pál pápát ábrázoló olajfestmény, a képtolvajt elfogták - közölte kedden az MTI érdeklődésére a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
2009. május 5. kedd 18:19 - HírExtra
Albert István kifejtette: a húszéves mezőberényi férfi hétfői elfogása után elmondta, hogy korábban néhányszor már járt a Páduai Szent Antal templomnál, ahol élelmet kért és kapott is. A lopás napján szintén éhes volt; de mivel a plébánián nem talált senkit, a templomban leemelte a falról a kisméretű olajfestményt, és elvitt egy nikkelezett feszületet is, hogy azokat értékesítve pénzhez jusson.

A képet végül egy kocsmában adta el három és fél ezer forintért. A vevő később jelentkezett a templomban, és szerény jutalom ellenében visszaadta a portrét. A rendőrségi adatgyűjtés és a tanú vallomása alapján sikerült aztán elfogni a vagyon elleni bűncselekmények miatt már többször büntetett férfit; ellene lopás gyanúja miatt indult eljárás - mondta Albert István.

A visszaadott kép egyike a Simon M. Veronika festőművész által a jelenlegi katolikus egyházfőről és az elődjéről készített festménypárnak - mondta el korábban az MTI-nek a plébánia ügyintézője Szeblák Tamásné. A művész két éve adományozta a templomnak a festményeket, XVI. Benedek portréja a plébániára, II. János Pálé a templomba került.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását