2024. május 21. - Konstantin

Recept és korhatár nélkül kapható az esemény utáni tabletta

A jövőben recept és korhatár nélkül minden gyógyszertárban beszerezhető lesz Spanyolországban az úgynevezett esemény utáni tabletta, amely a szexuális együttlét utáni közvetlen időszakban képes megakadályozni a terhességet.
2009. május 12. kedd 11:30 - HírExtra
Az eljárás nem terhességmegszakítás, hanem a nem tervezett és védekezés nélkül lezajlott szexuális együttlét utáni szükségmegoldás - mondta Trinidad Jimenez egészségügyi miniszter. A tervek szerint három hónapon belül az egész országban foganatosítják az új szabályozást.

A katolikus Spanyolország egyes régióiban már most is ingyenesen beszerezhető az esemény utáni tabletta, a konzervatív kormányzás alatt álló országrészekben eddig azonban a nőknek több orvost kellett felkeresniük, mielőtt megkaphatták volna a szükséges receptet.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a szer engedélyezése révén Franciaországban és az Egyesült Államokban jelentősen csökkent az abortuszok száma. A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy az országban 2007-ben végrehajtott 112 ezer terhességmegszakításból hatezer kiskorú lányoknál történt. Több mint négyezer baba született 18 év alatti anyától, összesen 10 500, 18 év alatti lány esett teherbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását