2024. május 20. - Bernát, Felícia

Sunnyogás a Fidesz programja?

Az MSZP szerint a Fidesz programja a sunnyogó Európa-ellenesség és a konfliktusexport programja, melyből kiderül, hogy az EU-t magát és uniós tagságunkat is kudarcként élik meg a fideszesek.
2009. május 13. szerda 21:22 - HírExtra
A szocialista párt azt követően tájékoztatta erről közleményben az MTI-t, hogy a Fidesz elnöke felszólalt azon a szerdai konferencián, ahol bemutatták az ellenzéki pártnak az európai parlamenti választásra (EP) készült programját.

"A Fidesz programja a sunnyogó Európa-ellenesség és a konfliktusexport programja, melyből több helyütt kiderül, hogy - valószínűleg a szélsőségeseknek tett gesztusként - az Európai Uniót magát, és uniós tagságunkat is kudarcként élik meg a fideszesek" - olvasható a szocialisták közleményében, akik arra is felszólítják a Fideszt, hogy Schmitt Pál, a párt EP-listavezetője álljon ki vitára Göncz Kingával, az MSZP listavezetőjével.
Az MSZP leszögezi: Orbán Viktor beszédében nemcsak a kormányt, de Európát is bojkottálta.

A Fidesz elnöke szerdai beszédében azt mondta, a június 7-i európai parlamenti (EP) választás legfontosabb tétje, hogy "meg tudjuk-e védeni az országot ezzel a Bajnai-féle megszorító csomaggal szemben".

Orbán szerint "meg kell állítanunk a kormányt", hiszen a kormány 200 ezer munkahelyet sodor veszélybe. Mint mondta, minden alkalmat, a pécsi választást, az EP-választást, illetve az ez után következőt is ki kell használni arra, hogy a kormány jelentette veszélyt elhárítsák.

A Fidesz elnöke közölte: pártja programjának és az Európai Néppárt Varsóban elfogadott programjának a tanulsága egyaránt az, hogy csak munkával tehetjük erőssé Magyarországot és Európát.

A szocialisták ezt a programot úgy látják, hogy ennek eddig megismert elemei nagy részben a kormány és a baloldal gyalázására épülnek, több helyen pedig - mint írták - egyértelmű hazugságot fedeztek fel benne.

Ilyen hazugságként említi a közlemény a fejlesztéseket. E területen a tény - az MSZP szerint - az, hogy a fejlesztésben Magyarország élen jár. Ezt jelzi, hogy a 2007-2013 közötti időszakban Magyarország írta ki először pályázatokat, és a kifizetések terén is az elsők között voltunk az unió országai között.

A Fidesz programjának egy másik eleméről az MSZP úgy vélekedik, hogy ez ellentmond az unió vezetőinek, ellentmond az Európai Bizottságnak. A szocialisták szerint Orbán azt a programot akarja bojkottálni, amelyről José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke úgy fogalmazott: Magyarország helyes, megfelelő intézkedéseket tesz a gazdaság "megfordítására", vagyis a fellendülés érdekében.

A közlemény szerint az MSZP abból indul ki, hogy az Európai Parlamentben elsősorban magyarok vagyunk, s csak másodsorban valamilyen párthoz tartozók. Ezért az MSZP kész együttműködni a Fidesszel, de nem a konfliktusexportban, hanem a hatékony nemzeti érdekérvényesítésben - közölték.

A szocialista párt a közös érdekérvényesítés hat területét jelöli meg. Ezek között található, hogy a következő költségvetési ciklusban Magyarország számára még több uniós fejlesztési forrást kell biztosítani, uniós forrásokat kell szerezni az állástalanná vált magyar polgárok támogatására, illetve hogy a foglalkoztatás növelését szolgáló intézkedések és közmunkaprogramok finanszírozásába uniós forrást is be kell vonni.

Az MSZP szerint fontos az is, hogy csökkenjen Magyarország gázfüggősége: cél, hogy a magyar termelők jobb feltételekkel léphessenek az uniós piacokra, illetve meg kell duplázni az Európában ösztöndíjjal tanuló magyar diákok számát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Steve22
2009. május 15. 15:52
igen az nagy Sunnyogás az egész Jobboldal!
saslegy
2009. május 13. 22:35
Tisztelt Hozzászólok!

Nagyon szépen kérek mindenkit, hogy kulturált módom csevegjen a többiekkel, illetve senkit se minősítsenek vulgáris és gusztustalan szavakkal!
A szerkesztőségünk nem azért adja meg a lehetőséget a kommentáláshoz, hogy ilyeneket olvassanak olvasó társaik, ezért még egyszer kérném, hogy fogják vissza magukat és kulturált hozzászólásaikkal tegyék színesebbé a cikkeket és ezáltal a www.hirextra.hu-t!
Előre is köszönöm és kellemes olvasást:

Déri Balázs
főszerkesztő
Baradlay
2009. május 13. 21:33
"Europa-ellenesseg"? Na,az meg mi??? Ilyen vakert
en meg nem hallottam!Tipikus agyhalott libsi,komcsi
kabito duma!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását