2024. május 19. - Ivó, Milán

Tűzokádó kémény Borsodban

Tűz volt a Borsodi Ércelőkészítő Művek (BÉM) Zrt. sajókeresztúri üzemének fém kéményében, személyi sérülés nem történt - tájékoztatta a miskolci tűzoltóság szóvivője az MTI-t vasárnap.
2009. május 17. vasárnap 13:19 - HírExtra
Bódi Zoltán közölte: a tűz éjfél után nem sokkal keletkezett. A kémény vörösen izzott, és enyhén megdőlt, amikor a tűzoltók kiérkeztek. 
    
A miskolci tűzoltóság hármas kiemelt riasztást határozott meg, amelynek alapján összesen 6 tűzoltó jármű, és 22 miskolci, illetve kazincbarcikai tűzoltó dolgozik jelenleg is a helyszínen - mondta a szóvivő.
    
Hozzátette: a kémény felső 20 méteres toldalék része ledőlt, amely további technológiai berendezéseket, vezetékeket károsított. A kéménytüzet sikerült lokalizálni, de a fémleválasztó filterház belső terében továbbra is izzik a fémpor. 
    
A robbanásveszély megelőzésére, a tűz továbbterjedésének megakadályozására több sugárral hűtik a 20 méter magas berendezést. A kárelhárítási munka  várhatóan még több órát vesz igénybe - mondta Bódi Zoltán.
    
Személyi sérülés nem történt, a tűzvizsgálati eljárás megindult. Az anyagi kár összegéről az üzemeltető nyilatkozik majd a tűzoltási munkák befejezését követő szemle után - jegyezte meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását