2024. május 19. - Ivó, Milán

Orbán: A magyar nemzet súlya a tét

A magyar nemzet jövőbeni európai súlya a tét az európai parlamenti választásokon - mondta szerdán Kézdivásárhelyen Orbán Viktor.
2009. május 21. csütörtök 06:50 - HírExtra
A kézdivásárhelyi református templomban rendezett fórumon jelen volt a lista negyedik helyén álló - szintén az EMNT színeit képviselő - Szilágyi Zsolt. Részt vett a rendezvényen többek között Németh Zsolt, a magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke és Márton Árpád, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője is. A házigazda szerepét ellátó Tamás Sándor, a Kovászna megyei tanács RMDSZ-es elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott: hisz abban, hogy a következő magyarországi választások nyomán Orbán Viktor ismét elnyeri a miniszterelnöki posztot.

Orbán Viktor húszperces beszédében kifejtette: a világban gyors és radikális átalakulás megy most végbe, egy korszak lezárult. A következő egy-két esztendőben fog eldőlni, hogy kinek milyen lesz a helye az új világrendben. Ilyen értelemben szerinte a következő harminc-negyven évben nagyobb jelentősége lesz a nemzeteknek, mint az országhatároknak. A nemzet lesz ugyanis a legnagyobb felhajtó és alkotó erő a világban, és mindenütt felértékelődik majd az autonómia ügye.

A Fidesz elnöke megállapította: az elmúlt évtizedekben is azok az országok voltak a legsikeresebbek, amelyek területén erős autonómia működött. Példaként említette Olaszországot és Spanyolországot. A magyarországi helyzetről szólva hangsúlyozta, hogy ismét lezárulni készül egy korszak. Az anyaországnak ismét erősnek kell lennie, mert erős anyaország nélkül nem lehet hatékonyan képviselni a határon túli magyarság ügyét sem. Az elmúlt évek politikájának a vesztesei nemcsak a magyarországi, hanem a határon túli magyarok is. A hivatalos magyar politika ugyanis hátat fordított a határon túliaknak - mondta. Ennek tükrében nagyra értékelte, hogy a romániai magyar közösségen belül megteremtődött az összefogás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását