2024. június 2. - Kármen, Anita

Eddig tizenötezer látogatója volt a győri Munkácsy-kiállításnak

A Munkácsy-kiállítás tizenötezredik látogatóját köszöntötték szombaton Győrött, a Vastuskós Házban. Horváth Gyula mosonmagyaróvári nyugdíjas a helyi Széchenyi Kör tagjaként ezzel a csoporttal utazott a Lajta-parti városból Győrbe, hogy megtekintse az Egyesült Államokban élő Pákh Imre műgyűjtő kollekciójából válogatott tárlatot.
2009. május 24. vasárnap 07:12 - HírExtra
A Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat a megyét bemutató kötettel és a kastélyokról áttekintést adó lexikonnal ajándékozta meg a szerencsés látogatót. A tárlatnak helyet adó Xántus János Múzeum vendégül látta a nyugdíjas férfit, azaz nem kellett belépőjegyet váltania. Győr város ugyancsak könyvvel és egyéb finomságokkal lepte meg.

A Xántus múzeum ötletes kezdeményezések sorával kíván lehetőséget adni a képzőművészetet kedvelőknek a művészi élményszerzésre. A Munkácsy-kiállítás egy-egy részletének megtekintésére invitálják azokat, akik ebédidejükből egy rövid időt a kultúrának szánnak. A kiállítás villámlátogatásához a múzeum szakértői vezetést biztosít. A vakok és gyengén látók számára speciális tárlatvezetést szerveztek és volt ilyen program a fogyatékkal élő értelmi sérült fiatalok számára is. Június közepén a mozgássérült látogatók csoportját fogadja a kiállítás.

Az április 4. óta látogatható tárlat a festőóriás 30-nál több képét vonultatja fel, a gazdag anyag áttekintést ad szinte az egész Munkácsy-életműről. A képeken kívül láthatóak a művész személyes tárgyai, amelyek a Békés megyei Munkácsy Mihály Múzeum gyűjteményéből valók. A kiállítás július 5-ig tekinthető meg Győrött.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását