2024. május 19. - Ivó, Milán

A legszebb képek, a legjobb fotósok

Idén Gyula ad otthont a maga nemében Európában is egyedülálló Fotó Art fesztiválnak, amelyen a fényképezés szerelmesei cserélhetik ki tapasztalataikat és ismerkednek a szakma mesterfogásaival május 29. és 31. között.
2009. május 27. szerda 09:58 - HírExtra
Az eseményre mintegy ezer, a fotózás mint szakma vagy mint szenvedély iránt érdeklődő, ismereteiket bővíteni kívánó vendéget várnak a házigazdák - mondta el Jamrik Vilmos, a rendezvény főszervezője az MTI-nek. A seregszemle központi helyszíne a gyulai művelődési központ lesz, itt kapnak teret a rendezvény támogatói és az előadások, vetítések, illetve a műtermek is.

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is a fotózás minden ágának művelője talál majd magának hasznos és szórakoztató elfoglaltságot. A természetfotózás szerelmeseinek például a páratlan szépségű Fekete-Körös, a mályvádi erdő, a dénesmajori tavak, a szabadkígyósi tanösvény és kastélykert nyújt felejthetetlen élményt. A rendezvény ideje alatt választható sportfotós témák között pedig először szerepel salakmotor verseny, labdarúgó- és kézilabda-mérkőzés.

Az esti programokat a vetítéseken kívül csillag- és asztrofotózási lehetőségek színesítik - folytatta Jamrik Vilmos, aki szólt arról is: Gyulán található egy nemzetközileg is jegyzett távcső, melyen keresztül fantasztikus csillagászati képek készíthetők a mai modern digitális tükörreflexes fényképezőgépekkel.

Gyula mindezek mellett gyönyörű épületeket, szökőkutakat és tereket is rejt azok számára, akik értékelik a tér és forma alkotta kompozíciókat. Azaz maga a kétszeres Hild-díjas város önmagában is igazi fotós csemegének ígérkezik - vélekedett a főszervező. Jamrik Vilmos Európa-szerte egyedülálló lehetőségként említette, hogy a fesztivál három napja alatt minden résztvevő szabadon kipróbálhatja, illetve tesztelheti a legismertebb fényképezőgép-, objektívgyártó világcégek teljes technikai arzenálját. Ehhez a Foto Art Magazin újságírói és a szakma neves oktatói nyújtanak elméleti és gyakorlati segítséget.

Ám hogy a gép mögött mit ér maga az ember, arról a dzsembori során készült képek tanúskodnak majd a legszemléletesebben. Ezeket ugyancsak az esemény tradícióihoz hűen, immár a 11. rendezvényen is külön pályázaton díjazzák mintegy másfél millió forint összértékben - hangsúlyozta Jamrik Vilmos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását