2024. május 17. - Paszkál

11 százalékon az MSZP támogatottsága

Ismét lefelé mozdult az MSZP, s ebben a kormányzati ciklusban most van a legkevesebb támogatója, 11 százalékos támogatottsága azt jelenti, hogy szimpatizánsainak száma már kevesebb mint egymillió.
2009. május 28. csütörtök 07:15 - HírExtra
A lap csütörtöki számában megjelent felmérési adatok szerint a Fidesz támogatottsága már 38 százalék, ami több mint hárommillió szimpatizánst takar.

A két párt közötti nagy különbség azt eredményezi, hogy a Fidesz sokkal szélesebben és mélyebben beágyazódott a magyar társadalomba, mint az MSZP. Néhol, mint a falvakban, a fizikai munkások vagy az 50 év alattiak körében hat-hétszeres többlete van az ellenzéki pártnak. Máshol, mint a diplomások, nyugdíjasok és a fővárosiak között, másfélszer-kétszer annyi a fideszes, mint az MSZP-s - írta a lap.

A felmérés szerint a közelgő konkrét esemény, az európai parlamenti választások esetében alig van különbség a két tábor elszántsága között: az adatok szerint az MSZP-vel szimpatizálók 60, a fideszesek 58 százaléka tervezi a részvételét.

A június 7-i esemény a választókorú népesség 39 százalékát érdekli annyira, hogy részvételét biztosra ígéri. Ebben a körben az erőviszonyok nagyjából megegyeznek a már említettekkel, azaz az EP-választáson fölényes Fidesz-győzelem várható a közvélemény-kutatók szerint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását