2024. május 18. - Erik, Alexandra

Az MTV mégsem akarja bedarálni a Duna TV-t?

A Duna TV elnöke valótlanul állítja, hogy az MTV politikai segédlettel akarja "bedarálni" csatornáját - írta az MTV sajtóirodájának vezetője csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében Cselényi László nyilatkozatára reagálva.
2009. május 28. csütörtök 23:47 - HírExtra
"Önellentmondás az, hogy Cselényi László egyrészt egyeztetést hiányol a politikai döntéshozókkal, másrészt valótlanul azt állítja, hogy az MTV +politikai segédlettel+ akarja +bedarálni+ a Duna Televíziót. Egyébként pedig sajátos nézeteket vall a közmédiumok függetlenségéről az, aki szükségesnek tart bármiféle politikai alkut ahhoz, hogy egy szakmai javaslat egy szakmai konferencián nyilvánosan elhangozzon" - olvasható a Földváry Mónika által aláírt közleményben.

A sajtóiroda-vezető szerint megfontolt, érvekkel alátámasztott szakmai javaslatot prezentált a Magyar Televízió ügyvezető alelnöke kedden, a Media Hungary konferencián. Medveczky Balázs előadásában arról beszélt, hogy a közmédiumok külön-külön nehezen érvényesülnek a nézők figyelméért folytatott a versenyben a tőkeerős, külföldi tulajdonú médiacégekkel szemben, hiszen forráshiánnyal is küzdenek, így fejlesztéseik, beruházásaik is elmaradnak a versenytársakétól.

Az MTV sajnálja, hogy a javaslatot a Duna Televízió vezetője nem hajlandó átgondolni, noha ebben a helyzetben ésszerű, költségtakarékos megoldás volna, ha egy vállalatban egyesítené erőforrásait a Magyar Televízió, a Duna Televízió és a Magyar Rádió - olvasható a kommünikében.

Az MTV szerint Duna Televízió nézettségére vonatkozó állításokat semmilyen nyilvánosságra hozott, reprezentatív felmérés nem támasztja alá. A tények ellentmondanak Cselényi László elnöknek a gazdálkodásra vonatkozó kijelentéseinek is.

A Duna Televízió idei üzleti terve negyedmilliárdos veszteséggel számol, és noha a tavalyi évet nullszaldóval zárták, tavalyelőtt közel négyszáz millió forintos veszteséget könyveltek el - írta a sajtóiroda vezetője.

A Magyar Televízió szerint nincs oka Cselényi Lászlónak arra, hogy a partneri együttműködésben a közszolgálati feladatot teljesítő műsorokat féltse. "Igaz, az MTV nem feltétlenül tűzné műsorára a Duna Televízió elnöke által rendezett filmeket, amelyeket az általa irányított csatorna viszont rendszeresen megrendel és levetít" - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását