2024. május 9. - Gergely

A terhes nők és a túlsúly

A csütörtökön kibocsátott új amerikai irányelvekben az elhízott nőknek terhességük alatt meglepően kevés, legfeljebb 5-9 kilogramm testsúlygyarapodást javasolnak az orvosszakértők.
2009. május 29. péntek 19:00 - HírExtra
1990 óta most újították meg először az Egyesült Államok Orvosi Intézetének terhességi súlyra vonatkozó irányelveit. A közlemény legfontosabb üzenete, hogy a leendő kismama a tervezett fogamzás előtt érje el a normál testsúlyt.

Az irányelveket összeállító szakemberek hangsúlyozták, hogy olyan országban, ahol a lakosság kétharmada túlsúlyos vagy elhízott, szükség volt az ajánlások megújítására.
Az egészséges, normál testtömegindexű nők számára nem változott az ajánlás: 11-16 kilogrammot szedhetnek fel terhességük alatt. A kisebb mértékben túlsúlyos nők 7-11 kilogrammot, míg az elhízottak csupán 5-9 kilogrammot gyarapodhatnak optimálisan.

A kategóriákat a testtömegindex (BMI) alapján állapították meg, melyet a kilogrammban megadott testtömeg és a méterben megadott magasság négyzetének hányadosa ad meg. Ilyen számítóprogram található például a www.hazipatika.com/tools/bmi oldalon. A 25 fölötti BMI érték túlsúlyt jelent, a 30 fölötti elhízást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását