2024. május 20. - Bernát, Felícia

A PSP Go-val támad a Sony

Fellebbentette a fátylat új játékos marokkonzoljáról, a PSP Go-ról a Sony a Los Angeles-i Electronic Entertainment Expón.
2009. június 4. csütörtök 06:43 - HírExtra
Már a kiállítás előtt pár nappal kiszivárogtatott videók és képek kerültek fel az internetre a vékonyabb, könnyebb marokkonzolról, amely a régebbi generációs PSP-t hivatott felváltani. "Ez az E3 legrosszabbul megtartott titka" - jelentette ki tréfásan Kazuo Hirai, a Sony Computer Entertainment nagyfőnöke. Az új játékeszközt sokan a Nintendo DSi komoly riválisának tekintik, amelyet idén áprilisában dobott piacra a másik nagy japán cég.

A BBC News-nak (news.bbc.co.uk) adott nyilatkozatában Hirai fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy kedvező benyomásai vannak a gép fogadtatásával kapcsolatban és egyáltalán nem gondolja, hogy a kiszivárogtatás valamilyen kárt okozott volna. "Futótűzként terjedt el a hír, de mindenki izgalmasnak tartja a masinánkban rejlő új lehetőségeket" - tette hozzá az SCE főnöke.

Technikai téren a PSP sokféle újítást tartalmaz. Sokkal vékonyabb, könnyebb mint a régi PSP, az irányítóegység pedig szétcsúsztatható módszerrel kattintatható ki a masina beindításakor. A képernyő 3.8 hüvelykes, a játékok 16 gigabájtos flash memóriára tölthetők le a Sony internetes áruházhálózatán keresztül, ez pedig azt is jelenti, hogy az eddigi UMD-lemezmeghajtó teljesen eltűnik a gépről, tehát a kézzel fogható, dobozos verziót már nem lehet fizikailag boltokban megvásárolni. Ez elég meglepő döntés a Sony részéről, annál is inkább, mert a 16 gigabájtnyi tárolóhely ehhez mérten meglehetősen kevésnek hangzik. A készüléket emellett Bluetooth vezeték nélküli adatátviteli protokollal is ellátják.

Kazuo Hirai szerint szó sincs arról, hogy a régi PSP-t ezentúl sutba dobhatják tulajdonosaik, ugyanis továbbra is támogatni fogják és sok játékot megjelentetnek még erre a gépre is. A Sony ezt a döntését minden bizonnyal arra a felfedezésre alapozza, hogy a PlayStation 3 játékkonzol megjelenése után is éveken keresztül - mind a mai napig - rendkívül népszerű a 2001-ben megjelent régi, jóval olcsóbb PlayStation 2 és hasonló tendencia várható a 2004 decemberében megjelent marokkonzol, a PSP esetében is.

Az októberben világszerte boltokba kerülő PSP GO korántsem lesz olcsó mulatság: az USA-ban 249 dollárért (kb. 50 ezer Ft.) vesztegetik majd az apró masinát, Európában pedig ugyanennyi euróért (70 ezer Ft.). Mivel a régi PSP ára jelenleg is 30-35 ezer forint körül mozog világszerte, ezért sokan inkább az olcsóbb megoldást választják majd a jövőben is, így várhatóan a régi PSP-t nem fogja elhanyagolni sem a Sony, sem a játékfejlesztő cégek és kiadóik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását